HP Envy 110: de printer opnieuw uitgevonden?

0
91
 
Van/naar geheugenkaart of usb-stick

Rechts naast het bedieningspaneel zit er een klepje met daaronder een usb-aansluiting en een sleuf voor SD, MMC en MS Duo geheugen-staafjes.  Foto’s op dergelijke media kun je direct afprinten en daarbij kun je ook een beperkt aantal bewerkingen uitvoeren, zoals het automatisch verwijderen van rode ogen. Afdrukformaten zijn 10×15, 13×18, 20×25 en A4 voor individuele foto’s, of 9×13, 10×15, 13×18 en Index op A4 voor meerdere foto’s.
Je kunt foto’s ook kopiëren van het ene medium naar het andere (stick naar kaartje of omgekeerd) of online bij de fotoservicedienst Snapfish, waar je je wel eerst moet registreren. Bij Snapfish kun je dan desgewenst professionele afdrukken bestellen.
Ten slotte is het ook mogelijk om een documenten en foto’s rechtstreeks naar een aangesloten geheugenstaafje of geheugenkaart te scannen. Voor je een foto bewaart, kun je op het scherm beperkte bewerkingen uitvoeren, zoals de foto bijsnijden, draaien, verscherpen of de kleur en helderheid aanpassen. Foto’s worden bewaard in de map DCIM en achtereenvolgend genummerd met de naam SCANxxxx.JPG. De foto’s worden naar keuze gescand in 200, 300 of 600 dpi met 24-bits kleurdiepte.

HP Envy 110 white touchscreen

HP Envy 110 touchscreen (© ; licentie: )

 
Scannen van en naar computer

Om te scannen van of naar een Windows- of Mac OS-computer moet je de HP-printersoftware installeren. Naar keuze kun je de scan starten op de printer of op de computer, maar beide moeten dan uiteraard wel ingeschakeld zijn. Scannen kan via het netwerk of via de usb-verbinding. Wil je via het netwerk naar een Windows-pc scannen dan moet je bij de instellingen wel manueel “Scan naar computer” activeren. Bij een Mac gebeurt dit automatisch. Je kunt scannen naar een bestand of naar een e-mailbericht. De scans worden in pdf-formaat opgeslagen voor gewone documenten en in jpg-formaat voor foto’s.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelTwitteren in de jaren tachtig van de vorige eeuw
Volgend artikelSnelle Dual Band router voor streamen van HD media
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.