Twitteren in de jaren tachtig van de vorige eeuw

0
19
Hoe zou Twitter er hebben uitgezien in de beginjaren van de computer. In een video op YouTube wordt het sociale netwerk gebruikt in retrostijl.

De oudere lezers worden er ongetwijfeld nostalgisch van: het intikken van DOS-commando’s, de krakende geluidjes van een floppy drive die in werking schiet, het piep- en ruisgeluid waarmee een modem zijn werk doet en het ongelooflijke kleurenpallet van Windows 1.0x.
Wat zou er toen zoal getwitterd worden volgens SquirrelMonkeyCom, de maker van de video If Twitter would have been invented in the 80s? Madonna en Reagan zijn trending, maar ook Wall Street, want ook toen was het crisis. De Europese gemeenschap (EEC) zat ook al op Twitter en retweet een bericht van Reagan die Gorbatsjov oproept de Muur neer te halen.

Lang duurt de pret op deze retroversie van Twitter niet, want het toen beruchte Jerusalem B-virus komt roet in het eten gooien. Er bestaan trouwens varianten op deze parodie. Bekijk ook: If Google were invented in the 80s en If Facebook were invented in the 90s.

Vorig artikelLed-tv’s met Cinema 3D Smart TV-technologie
Volgend artikelHP Envy 110: de printer opnieuw uitgevonden?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.