Multifunctionele printer altijd up-to-date

HP Envy Pro 6420e en HP+ Slim printen review

0
255

HP Envy Pro 6420e

€ 115,-
7

Diskidee Rating

7.0/10

Pros

  • Light and compact
  • Remote printing
  • Private printing

Cons

  • No LCD screen
We testen de HP Envy Pro 6420e AiO Printer, een multifunctional met HP+. De printer is steeds gebruiksklaar dankzij de verbinding met de HP+-cloud. Wat zijn de voor- en nadelen?

Alle HP-printers met een ‘e’ achter hun typenummer zijn compatibel met HP+ Slim printen. Dat is een clouddienst die de printer volgens de fabrikant ‘veiliger, productiever, duurzamer, en altijd gebruiksklaar’ maakt.

De HP Envy Pro 6420e is inzake hardware identiek aan de eerder geteste HP Envy Pro 6420, maar heeft dus als extra dat ‘slimme printen’. Wat voegt dat toe?

 
Instant Ink

HP Instant Ink gedurende zes maanden en één jaar extra HP garantie zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de printer. Je dient je wel binnen de zeven dagen na installatie van de printer (via de HP Smart app) bij het programma aan te melden.

Na zes maanden betaal je vanaf 0,99 euro per maand, waarmee je vijftien pagina’s kan printen. Maandelijks vijftig pagina’s printen kost 2,99 euro, honderd pagina’s is 4,99 euro, driehonderd pagina’s 9,99 euro, zevenhonderd pagina’s 24,99.

De inkt wordt automatisch en portvrij opgestuurd. Print je minder in een maand dan blijven de kosten gelijk, want niet gebruikte pagina’s worden meegenomen. Je kan het abonnement via de HP Smart app of online steeds aanpassen of zelfs opzeggen en daarna overschakelen op gewone HP-cartridges in gewoon en XL-formaat.

In onze eerdere berekeningen stelden we vast dat een inktabonnement wellicht goedkoper uitkomt dan losse cartridges als je relatief vaak print. Dat geldt bijna zeker als je veel kleurenpagina’s print. Het feit dat je op die manier nooit zonder inkt komt te zitten en dat de cartridges degelijk gerecycleerd worden, kan een extra argument zijn om voor het inktabonnement te kiezen.

HP Envy Pro 6420e AiO printer

HP Envy Pro 6420e AiO printer (© HP; licentie: HP)

 
Slim printen

HP+ is een gratis cloudverbinding die zorgt voor een altijd up-to-date printer. Het staat los van het Instant Ink-abonnement en werkt ook als je losse cartridges verkiest. Je kan de activering van deze dienst overslaan tijdens de installatie van de printer.

HP+ Slim printen zorgt voor 24/7 beveiliging, overal toegang tot de printer met vrijwel elk apparaat en elke app, privé-afdrukken via de functie ‘private pick-up’ en printerbeheer vanaf elke plek.

Printen en scannen kan  eenvoudig via je smartphone met behulp van de HP Smart-app. De privéfunctie werkt eveneens met de app en geeft een document pas vrij als je bij de printer bent.

HP+ vereist een HP-account, een werkende internetverbining en het gebruik van originele HP-cartridges.

Om rekening mee te houden: aan HP+ zijn geen extra kosten verbonden, maar zodra je het activeert, zijn originele cartridges vereist voor de levensduur van het apparaat, zelfs al zeg je het abonnement daarna op.

Maar ook als je de dienst niet activeert, controleert de printer het gebruik van cartridges met een nieuwe of hergebruikte HP-chip, dus veel verschil maakt het niet uit.

Momenteel is HP+ beschikbaar voor de HP LaserJet M200 serie, HP OfficeJet Pro 8000e en 9000e serie, DeskJet 2700e en 4100e serie en ENVY 6000e en 6400e serie. Maar je mag verwachten dat alle HP-printers er in de toekomst mee uitgerust zullen worden.

 
HP Envy 6420e en HP Smart app

De werking van de HP Envy 6420e en HP Smart app beschreven we uitgebreid in onze eerdere review. We verwijzen je naar dat artikel voor alle details.

Met de HP Smart app scan en print je rechtstreeks naar de verbonden printer

Met de HP Smart app scan en print je rechtstreeks naar de verbonden printer (© HP; licentie: HP)

We vatten hier voor het gemak de resultaten van de benchmarks samen. De HP Envy Pro 6420e print in de gebruikte benchmarks zwartwitpagina’s aan gemiddeld 9,8 ppm (pagina’s per minuut); dat stemt bijna exact overeen met wat HP zelf vermeldt.

De gemeten kleurafdruksnelheid varieert tussen 1,2 en 4,9 ppm afhankelijk van het documenttype en of er al dan niet dubbelzijdig wordt geprint. Dat is wat trager dan HP zelf beweert (nl. 7 ppm).

Een A4-kleurenfoto in de beste kwaliteit op fotopapier randloos afdrukken gebeurt erg traag aan 0,1 pagina’s per minuut (met andere woorden, de Envy Pro 6420e heeft voor deze test iets meer dan elf minuten nodig).

A4 scannen aan driehonderd dpi gaat met een gemiddelde snelheid van 1,8 ipm (beelden per minuut). De door ons gemeten kopieersnelheid is 3,38 ipm.

De afdrukkwaliteit is goed; HP scoort uiteindelijk 78/100 punten in onze kwaliteitsbenchmarks.

Conclusie
Print je relatief weinig en meestal in kleur dan is de HP Envy Pro 6420e in combinatie met een instantinkt-abonnement een interessante alles-in-één printer. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitgedroogde inktcartridges, je weet exact wat een print kost en de lege cartridges worden milieuvriendelijk door HP gerecycleerd. HP voegde intussen een goedkoper abonnement toe van twaalf euro per jaar voor gebruikers die zeer weinig printen, dus er is eigenlijk geen goede reden om in dat geval nog voor losse cartridges te kiezen. HP+ Slim printen is een interessante toevoeging omdat het je printer vanaf vrijwel elke locatie en elke locatie bruikbaar maakt, mét een privacyfunctie die ervoor zorgt dat iedereen desgewenst alleen zijn eigen prints uit de printer laat rollen. Het is gratis, dus er is geen reden om het niet te activeren.
Foto van HP
Website: Visit Website Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHires bewakingscamera met schijnwerper
Volgend artikelEntertainment-tablet en draagbaar hdmi-scherm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.