Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai

1
147
Dit artikel is deel 13 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatiePackard Bell GO USB 3.0 schijf getestSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID

Aansluiten
Ons testsysteem en de harde schijf zijn klaar voor gebruik. Het is dus tijd om het geheel met elkaar te verbinden. We pluggen de USB 3.0 kabel in de behuizing en voorzien de harde schijf van stroom. Vervolgens sluiten we de USB 3.0 kabel aan op onze pc en schakelen de harde schijf in. Windows installeert automatisch de drivers en even later staat de schijf in de lijst van de Windows module ‘Schijfbeheer’. Je kan ‘Schijfbeheer’ eenvoudig bereiken door rechts te klikken op ‘Computer’ en vervolgens te kiezen voor ‘Beheren’. Links onderaan zie je ‘Schijfbeheer’ staan. Schijf 1 moet nog worden voorzien van een ‘nieuw eenvoudig volume’ via de wizard van ‘Schijfbeheer’. We maken één partitie en laten deze snel formatteren. De schijf is nu klaar voor gebruik.

HD Tach RW version 3.0.1.0

HD Tach RW version 3.0.1.0 (© ; licentie: )

Prestaties
Met behulp van enkele benchmark tools kunnen we op een objectieve wijze een oordeel vellen over de performance van de Sitecom USB 3.0 Starter Kit. We gebruiken daarvoor HD Tach RW version 3.0.1.0 en Roadkil’s Disk Speed V2. Lezen gaat volgens HD Tach RW aan een gemiddelde snelheid van 89,5 MB/s. Schrijven gaat gemiddeld aan 89,4 MB/s. Dit alles met een random access time van 15,3 ms en 3 % processorbelasting.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCloudtechnologie is geen mirakeloplossing
Volgend artikel3D-printer gemaakt met LEGO-onderdelen

1 REACTIE

  1. Interessant artikel, dank u voor de heldere recentie.

    Kleine opmerking: “… sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken…”

    Je hebt enkel een SATA naar Molex verloopsterkker nodig om in dergelijke computers deze set te installeren. Toegegeven, niet altijd eenvoudig te vinden, maar je lokale PC-shop moet je hierbij kunnen helpen.

    Voorbeeld: http://www.forcom.be/?product=311833

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.