USB 3.0 versus USB 2.0 versus eSata review

Packard Bell GO USB 3.0 schijf getest

0
Dit artikel is deel 12 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatieVergelijkende test eSata – USB 2.0Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai
Packard Bell GO USB 3.0

Packard Bell GO USB 3.0 (© ; licentie: )

Drie jaar geleden hebben we eSata vergeleken met USB 2.0. Ondertussen dient de opvolger, USB 3.0, zich aan. Hoog tijd dus om te testen hoe de opvolger van USB 2.0 presteert.

We ontvingen van Packard Bell een GO USB 3.0 externe harde schijf met een capaciteit van 320 GB. We testten de prestaties van deze harde schijf met de eerder besproken Packard Bell EasyNote TS85 notebook. De nieuwe USB 3.0 standaard tref je momenteel eerder sporadisch aan op nieuwe apparatuur. De huidige standaard is dus nog niet dood, maar de opvolger staat zeker in de startblokken.

Technisch
De Packard Bell GO USB 3.0 is een externe schijf met een USB 3.0-aansluiting waarin een 2,5-inch sata harde schijf is geplaatst. De behuizing is opgevat in glanzend zwart en is daarmee erg gevoelig voor vingerafdrukken. We zien slechts één aansluiting voor de USB 3.0 kabel. De GO USB 3.0 is achterwaarts compatibel met USB 1.1, 2.0 en 3.0, maar uiteraard werk je wel aan de lagere snelheden van de oudere standaarden als je de schijf daarop aansluit. Dit is een USB-powered exemplaar (dus geen externe voeding nodig) dat zich automatisch kan in- en uitschakelen en zo kan je volgens Packard Bell tot 25 % energie besparen. De interne schijf draait aan 5400 tpm en beschikt over 8 MB cache.

Aansluiting
We pluggen de Packard Bell GO USB 3.0 320 GB in op de blauwe USB 3.0 poort van de EasyNote TS85 en testen vervolgens de performance met HD Tach RW version 3.0.1.0. Ook Roadkil’s Disk Speed v2 hebben we losgelaten op de GO USB 3.0. We hebben opnieuw een grafiek gemaakt die een overzicht geeft van de testresultaten van HD Tach RW version 3.0.1.0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.