Sitecom USB 3.0 Starter Kit usb-uitbreidingsset review

Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai

1
Dit artikel is deel 13 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatiePackard Bell GO USB 3.0 schijf getestSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID
USB 3.0 lijkt zich erg snel in te burgeren en is klaar om het oudere USB 2.0 op te volgen. Niet elke recente pc beschikt echter al over Super Speed USB 3.0. Het grootste voordeel van USB 3.0 is de doorvoersnelheid. Die werd opgetrokken tot 5 Gbps tegenover 480 Mbps bij USB 2.0. De Sitecom USB 3.0 Starter Kit bestaat uit een PCIe-uitbreidingskaart, een 3,5-inch behuizing en een USB 3.0 kabel. Op die manier kan je in no time je desktop uitbreiden met USB 3.0. Een test.

De Universal Serial Bus (USB) gaat al jaren mee en is dé standaard voor het aansluiten van allerlei randapparatuur. Bestanden en harde schijven nemen alsmaar toe in grootte. Een snelle gegevensoverdracht is dus een noodzaak. USB 2.0 werd dan ook te traag en daarom werd de opvolger USB 3.0 uitgebracht. USB 3.0 lijkt zich snel te verspreiden, maar moet nog een concurrent naast zich dulden: Intel Thunderbolt. Onze verwachting is dat USB 3.0 het succesverhaal zal voortzetten, ondermeer doordat het backwards compatibel is met USB 2.0.

Sitecom USB 3.0 Starter Kit

Sitecom USB 3.0 Starter Kit (© ; licentie: )

In de doos
In de doos van de Sitecom USB 3.0 Starter Kit vinden we eerst en vooral de PCI Express uitbreidingskaart. Verder vinden we in de doos ook nog de 3,5-inch behuizing, een stroomadapter, een USB 3.0 kabel, een cd-rom en documentatie. De installatiegids is uitgevoerd in meerdere talen, waaronder het Nederlands. Een interne 3,5-inch sata harde schijf moet je dus zelf nog aanschaffen. De gewenste capaciteit kan je dan ook zelf kiezen.

Design
De behuizing waarin we straks een 3,5-inch harde schijf gaan plaatsen, is opgebouwd uit aluminium en plastic. Sitecom heeft gekozen voor een ontwerp zonder ventilator (fan-less). De bovenzijde is uitgevoerd in geborsteld aluminium en biedt plaats aan het Sitecom-logo. Aluminium voert snel warmte af, waardoor een ventilator dus niet noodzakelijk is. De rest van de behuizing is uitgevoerd in zwart en geeft een mooi contrast met de zilverkleurige, aluminium bovenplaat. De voor- en onderzijde is uitgevoerd in een fijn rooster.

1 REACTIE

  1. Interessant artikel, dank u voor de heldere recentie.

    Kleine opmerking: “… sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken…”

    Je hebt enkel een SATA naar Molex verloopsterkker nodig om in dergelijke computers deze set te installeren. Toegegeven, niet altijd eenvoudig te vinden, maar je lokale PC-shop moet je hierbij kunnen helpen.

    Voorbeeld: http://www.forcom.be/?product=311833

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.