Externe schijf met USB 3.0 presteert goed

0
41
Dit artikel is deel 7 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatieVerlengkabel voor USB 2.0 apparatenFirewire

WD My Book 3 (© ; licentie: )

SuperSpeed USB of USB 3.0 verbetert de USB 2.0 interface. Zo is de maximale doorvoersnelheid vijf keer hoger. WD brengt nu de My Book 3.0 uit, een externe harde schijf met een capaciteit van 1 TB (1.000 GB) en een USB 3.0 aansluiting. Omdat de meeste computers de nieuwe interface nog niet hebben, wordt de schijf standaard geleverd met een USB 3.0 PCIe-insteekkaartje. Is het echt sneller? We hebben het getest.

USB 3.0 of SuperSpeed USB biedt een maximale gegevensoverdracht van 5 gigabit per seconde (= 5.120 Mbit/s). Dat is tien keer sneller dan USB 1.0 (12 Mbit/s) en vijf keer sneller dan USB 2.0 (450 Mbit/s). De nieuwste USB-versie is gelukkig wel terugwaarts compatibel met de oudere versies. Je kunt de hier besproken WD My Book 3.0 schijf dus ook aansluiten op apparatuur die nog niet over de nieuwste USB-versie beschikt. Uiteraard haal je dan ook maximaal de snelheden van de oudere versie.

USB 3 A stekker

USB 3 A stekker (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
Vorig artikelFull HD mediaspeler in gestroomlijnd ontwerp
Volgend artikelKleiner broertje van Samsung’s systeemcamera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.