Draagbaar 16-inch beeldscherm voor onderweg

AOC I1601P USB-C Portable Monitor review

0
861

AOC I1601P USB-C Portable Monitor

€ 219,-
8.3

Diskidee Performance Rating

8.1/10

Diskidee Price/Performance Rating

8.4/10

Pros

  • Light, but sturdy
  • Also works vertically
  • Almost 16 inch

Cons

  • Separate base
  • Only one USB-C connection
We testen de AOC I1601P USB-C Portable Monitor, een draagbaar beeldscherm met een schermdiagonaal van bijna 16 inch, dat je dankzij zijn lage gewicht overal meeneemt.

AOC omschrijft de I1601P als een draagbare “16 inch lcd-monitor”, maar dit meeneembaar USB-C beeldscherm heeft in werkelijkheid een schermdiagonaal van 15,6 inch ofwel 39,6 cm.

 
Kenmerken

Met 824 gram valt het gewicht goed mee. Het is bovendien één van de dunste draagbare beeldschermen op de markt: het is nipt 8,5 mm dun.

Dat slanke uiterlijk is mogelijk omdat een geïntegreerde voet ontbreekt, net zoals bij die andere slanke portable monitor, de Asus ZenScreen MB16ACE, die we binnenkort testen.

De meegeleverd kunststof smartcover die de voorkant van het scherm tegen krassen beschermt, functioneert tegelijk als voet.

De cover hecht zich magnetisch vast aan de voor- of achterkant. Dat maakt het geheel enkele millimeters dikker en ruim 280 gram zwaarder.

De cover heeft twee standen: vijf of twintig procent schermhelling.

Het scherm werkt zowel verticaal als horizontaal en de smart cover ondersteunt beide oriëntaties.

In de praktijk werkt de losse smart cover voldoende handig, hoewel dit ontwerp goedkoper is in vergelijking met draagbare monitoren met een geïntegreerde voet.

Nog een besparing is de afwezigheid van een tweede usb-c poort. De laptop tegelijk met het draagbare scherm opladen, is helaas onmogelijk.

Alle informatie over de AOC I1601P vind je op de website van de fabrikant.

AOC I1601P monitor

AOC I1601P monitor (© AOC; licentie: AOC)

 
Praktijk

Er zit maar één (klein) drukknopje aan de zijkant. Dat combineert twee functies, namelijk aan/uit en OSD (onscreen display menu)-bediening.

Dit laatste werkt verrassend vlot eens je eraan gewend bent, al dien je wel telkens drie seconden te wachten tussen elke menukeuze.

Onder Windows kan je ook AOC i-Menu software gebruiken om sommige scherminstellingen te wijzigen.

Deze software werkt in tegenstelling tot het OSD-menu niet in het Nederlands.

aoc_i1601p_imenu

De instellingen van het I1601P-scherm wijzig je onder Windows ook met behulp van AOC i-Menu software. (© DTL BV; licentie: CC BY_SA)

De beeldkwaliteit is goed. Windows HDR-kleurverbetering ondersteunt dit scherm niet, maar via het OSD-menu kan je de ingebouwde HDR-modus inschakelen voor games, afbeeldingen of video.

Conclusie
De AOC I1601P USB-C Portable Monitor is een lichte, stevige tweede monitor voor onderweg met een ruime beelddiagonaal en werking in twee oriëntaties. In verhouding tot de prijs zijn de prestaties zeer goed. Het belangrijkste minpunt is het ontbreken van een tweede USB-poort.
Gemiddelde prijs
€ 219,-.
Foto van AOC
Website: AOC EU
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDiscrete wifi-6 mesh-stekker
Volgend artikelVederlichte laptop voor algemeen gebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.