Home Interfaces

Interfaces

Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai

De Sitecom USB 3.0 Starter Kit bestaat uit een PCIe-uitbreidingskaart, een 3,5-inch behuizing en een USB 3.0 kabel. Op die manier kan je in no time je desktop uitbreiden met USB 3.0. Een test.

Packard Bell GO USB 3.0 schijf getest

Drie jaar geleden hebben we eSata vergeleken met USB 2.0. Ondertussen is er USB 3.0. Hoog tijd dus om te testen hoe de opvolger van USB 2.0 presteert. We doen dit aan de hand van de Packard Bell GO USB 3.0 externe harde schijf.

Verlengkabel voor USB 2.0 apparaten

Soms is het handig zijn om een usb-apparaat op enige afstand van je computer te kunnen gebruiken. Hiervoor bestaan draadloze oplossingen, maar die vertragen de verbinding en vereisen dat je drivers installeert. De USB 2.0 Extension Cable van equip werkt zonder drivers en bestaat in lengtes tot 15 meter. Wij hebben de 10 meter-versie getest.

Externe schijf met USB 3.0 presteert goed

SuperSpeed USB of USB 3.0 verbetert de USB 2.0 interface. Zo is de maximale doorvoersnelheid vijf keer hoger. WD brengt nu de My Book...

Vergelijkende test eSata – USB 2.0

We bespraken e-Sata al eerder. eSata zou in principe veel sneller moeten zijn dan USB 2.0. Om dit na te gaan, voerden we enkele testen uit.

eSATA is twee keer zo snel als USB 2.0

eSATA of External Serial ATA is een externe versie van SATA. Deze nieuwe interface biedt een hogere overdracht dan USB 2.0 en is bedoeld om krachtigere externe schijven op een pc aan te sluiten.

Serial ATA (SATA)

Serial ATA of SATA is de gedoodverfde opvolger van de aloude IDE- of PATA-standaard voor harde schijven. Wat houdt het precies in?

Snellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID

RAID is een systeem om van twee of meer harde schijven één snellere harde schijf te maken, of om er een veiligere harde schijf van te maken, of nog, om een combinatie van snelheid en veiligheid te verkrijgen. In dit artikel leggen we je uit wat RAID is en hoe het werkt.

Betaalbare laptop met vijf jaar garantie

De Satellite Pro L50-G van Dynabook (voorheen Toshiba) is een betaalbare, maar toekomstbestendige laptop met de nieuwste technologie en vijf jaar garantie.