Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai

1
146
Dit artikel is deel 13 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatiePackard Bell GO USB 3.0 schijf getestSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID

De achterzijde van de behuizing biedt plaats aan de blauwe USB 3.0 poort en de stroomaansluiting. Verder zien we hier ook nog een blauw statuslampje en een aan/uit-knop. De behuizing voelt stevig aan en is schroefloos te openen. De interne afwerking van de behuizing oogt ‘cheap’ en voelt ook zo aan. Hoe het geheel presteert, lees je verderop in deze review.

Testsysteem
We gaan een van onze testsystemen uitbreiden met USB 3.0. Het systeem beschikt over een Intel Core i5-2500 cpu met een kloksnelheid van 3,30 GHz en 8 GB ram-geheugen. Het gebruikte besturingsysteem is Windows 7 Professional.

Een interne 3,5” sata harde schijf moet je dus zelf nog aanschaffen

Een interne 3,5” sata harde schijf moet je dus zelf nog aanschaffen (© ; licentie: )

Uitbreidingskaart plaatsen
De opdruk op de doos beschrijft drie stappen: PCI Express uitbreidingskaart inbouwen, een harde schijf in de behuizing plaatsen en tot slot de harde schijf aansluiten op je pc. We openen de behuizing van ons testsysteem en lokaliseren de PCI Express uitbreidingssloten. Zorg er zeker voor dat het systeem is losgekoppeld van het stroomnet en neem je voorzorgen voor elektrostatische ontlading (ESD).

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCloudtechnologie is geen mirakeloplossing
Volgend artikel3D-printer gemaakt met LEGO-onderdelen

1 REACTIE

  1. Interessant artikel, dank u voor de heldere recentie.

    Kleine opmerking: “… sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken…”

    Je hebt enkel een SATA naar Molex verloopsterkker nodig om in dergelijke computers deze set te installeren. Toegegeven, niet altijd eenvoudig te vinden, maar je lokale PC-shop moet je hierbij kunnen helpen.

    Voorbeeld: http://www.forcom.be/?product=311833

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.