Upgraden naar USB 3.0 in een handomdraai

1
147
Dit artikel is deel 13 van 16 in het DiskIdee dossier Interfaces
DossiernavigatiePackard Bell GO USB 3.0 schijf getestSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID

We plaatsen de kaart in een vrij PCI Express x16 slot op het moederbord en voorzien het van (extra) stroom via een molex-voedingsstekker. Let op: sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken, want Sitecom levert alleen een molex-splitsingskabel mee. Vervolgens schroeven we de behuizing van ons systeem terug dicht en voorzien het opnieuw van stroom. Wanneer het systeem is opgestart, worden automatisch de Renesas Electronics USB 3.0 drivers geïnstalleerd onder Windows 7. Sitecom levert op de cd-rom ook de nodige drivers mee, zodat je deze ook manueel kan installeren als dat noodzakelijk is. Hiermee is ons testsysteem volledig klaar voor USB 3.0.

Wanneer het systeem is opgestart, worden automatisch de Renesas Electronics USB 3.0 drivers geïnstalleerd onder Windows 7

Wanneer het systeem is opgestart, worden automatisch de Renesas Electronics USB 3.0 drivers geïnstalleerd onder Windows 7 (© ; licentie: )

HDD Plaatsen
We openen de behuizing voor de harde schijf door het lipje aan de onderzijde in te drukken en het paneel naar ons toe te trekken. We verwijderen het bovenpaneel en zo komen we bij de hard disk tray die we uit de behuizing nemen. We schuiven de harde schijf in de tray en plaatsen het geheel terug in de behuizing. Voor harde schijven met een dikte van 20 millimeter gebruik je de meegeleverde beugel om deze vast te klemmen in de behuizing. Vervolgens plaatsen we het aluminium bovenpaneel terug en klikken de behuizing dicht. In enkele minuten is de schijf dus klaar voor gebruik! De door ons geplaatste schijf is een Western Digital Blue WD1600AAJS sata schijf met 8 MB cache-geheugen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCloudtechnologie is geen mirakeloplossing
Volgend artikel3D-printer gemaakt met LEGO-onderdelen

1 REACTIE

  1. Interessant artikel, dank u voor de heldere recentie.

    Kleine opmerking: “… sommige desktops hebben geen molex-stroomaansluiting meer en voorzien alleen nog SATA-stroomaansluitingen. In dergelijke computers kun je deze USB 3.0-uitbreidingsset niet gebruiken…”

    Je hebt enkel een SATA naar Molex verloopsterkker nodig om in dergelijke computers deze set te installeren. Toegegeven, niet altijd eenvoudig te vinden, maar je lokale PC-shop moet je hierbij kunnen helpen.

    Voorbeeld: http://www.forcom.be/?product=311833

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.