Bijna perfecte e-reader van Sony

1
60

Via de WiFi-verbinding kun je tevens de geïntegreerde boekenwinkel bezoeken. Die verschilt van land tot land. Voor Nederland en België voert het winkelpictogram in het hoofdmenu je standaard naar bol.com.

Prestaties
Sony zegt dat de interne accu van de reader bij het lezen van epub-boeken ongeveer een maand meegaat met WiFi uitgeschakeld en drie weken met WiFi ingeschakeld. Verondersteld wordt dat je dan het apparaat elke dag 30 minuten gebruikt. Dat komt overeen met onze ervaring tijdens de testperiode.
De schermkwaliteit is iets beter dan bij de PRS-650 en vergelijkbaar met die van de eerder geteste Icarus Reader Go E600BK. Het elektronische papier lijkt iets witter te zijn en de letters zijn iets meer gestoken. Uren lezen is met dit scherm geen enkel probleem. Het is nog niet honderd procent vergelijkbaar met echt papier, maar het komt toch verdomd dicht in de buurt.

Sony prsa-cl10

Sony prsa-cl10 (© ; licentie: )

De PRS-T1 is sneller bij het omslaan van pagina’s dan de PRS-650: 1,23 seconden tegenover 1,67 seconden. Van alle e-readers die we al hebben getest blijft Sony op één na de best presterende in onze “page turn speed” benchmark. Alleen de BeBook Neo die we in maart 2011 testten, doet het met 0,67 seconden nog sneller.
Als we naar onze andere benchmarks kijken, is de PRS-T1 soms iets trager dan de PRS-650, maar altijd sneller waar het echt belangrijk is. Zo gaat het zoeken sneller dan bij zijn voorganger en ook het springen naar een locatie of het vergroten/verkleinen van het lettertype doet hij iets sneller.

Op de laatste pagina van dit artikel vind je een tabel met gedetailleerde testcijfers voor de BeBook Neo, Icarus Reader Go E600BK, Sony PRS-650 en Sony PRS-T1.

Conclusie
Sony maakte met de PRS-350 en vooral de PRS-650 al de beste e-readers op de markt en doet er met de PRS-T1 WiFi Reader nog een schepje bovenop. Dit is de e-lezer die je moet hebben. Jammer dat het hoesje met led-leeslampje (PRSA-CL10) niet standaard wordt meegeleverd: 50 euro is echt wel te veel gevraagd voor deze wat ons betreft onmisbare accessoire voor de Sony PRS-T1.

(85/100)

Adviesprijs
€ 179 voor de PRS-T1 en € 50 voor de PRSA-CL10 (hoesje met led-leeslampje).
Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKrachtige desktop-pc met Solid State Drive bij Aldi Nederland
Volgend artikelFlexibele Full HD projectoren van InFocus
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.