E-readers met E Ink of SiPiX elektronisch papier

3
209
Icarus Reader Sense en Reader Go

Icarus Reader Sense en Reader Go (© ; licentie: )

Het Nederlandse bedrijf Icarus maakt tablets en e-readers. Het bezorgde ons twee modellen voor een test: de Icarus Readers Sense die naast een touchscherm ook WiFi biedt en de Reader Go, een erg draagbaar basismodel.

Zowel de Icarus Reader Sense (model E650SR) als de Reader Go (model E600BK) zijn 6-inch modellen. Ze zijn voldoende compact om te passen in een forse binnenzak. De afmetingen van beide e-readers zijn vrijwel identiek. De Sense meet 170 (H) x 124 (B) x 8,9 (D) mm en de Go 172,5 x 120,6 x 9 mm. De Reader Go is dus een fractie groter dan de Sense. Hij is wel lichter: de Go weegt 170 gram en de Sense 240 gram.

In de doos
Ook al hebben beide modellen nagenoeg dezelfde afmetingen, toch valt de verpakking van de Sense groter uit dan die van de Go. Dat komt omdat er bij de Sense ook nog een bescherm- en draaghoes wordt meegeleverd waarin je de e-reader kunt plaatsen zodat hij beschermd is als je hem meeneemt. Verder krijg je naast een papieren vel met een Startgids ook nog een usb-kabel om de e-readers te verbinden met een pc of laptop. Overigens dien je een stroomadapter voor een usb-kabel te kopen als je de e-lezers ook via het stroomnet wil opladen, want die wordt niet meegeleverd. Je moet dus een pc of laptop bij de hand hebben om de Readers op te laden met de usb-kabel.

Design
Beide Readers hebben een zwarte behuizing. Maar aan de gebruikte materialen kan je zien dat de Reader Go eerder een instapmodel is en de Sense een e-reader met meer mogelijkheden. Die laatste gebruikt duurzamer kunststof en voelt steviger aan, terwijl de Go erg plasticachtig aanvoelt.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuw 5.1 surround soundsysteem van Logitech
Volgend artikelDigitale voice recorders van Sony hebben intelligente geluidsfilters
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Ik hoor dat het vrijwel onmogelijk is om Engelse boeken te bestellen bij Engelse/Amerikaanse aanbieders van e-books, omdat ze alleen leveren aan klanten met een lokaal billing adres.

    Voor de B&N Nook reader is er een oplossing voor gevonden. Is er ook een oplossing voor deze reader?

    Jan Roel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.