Bijna perfecte e-reader van Sony

1
60

Op de achterkant is er nog een klepje waarachter zich de microSD-sleuf bevindt waarmee je het interne geheugen met maximaal 32 GB kunt uitbreiden.
Aparte toetsen om het geluid te regelen ontbreken; je kunt het geluid harder of stiller zetten via een schuifbalk op het aanraakscherm.

Uitrusting
De PRS-T1 gebruikt een iets krachtige processor dan de PRS-650: een Freescale i.MX508 aan 800 MHz. We mogen ervan uitgaan dat de kloksnelheid getopt is om de batterij te sparen, net zoals dat bij zijn voorganger het geval was. Het 6-inch aanraakscherm is vrijwel identiek aan zijn voorganger de PRS-650: resolutie van 800 x 600 pixels, 16 grijswaarden, e-Ink Vizplex Pearl technologie met een recenter versienummer. Ook de ingebouwde elektronische woordenboeken, de mogelijkheid om notities en annotaties in boeken te maken en de ondersteuning voor jpg-foto’s en mp3-geluid zijn nog altijd aanwezig. De pen of stylus past echter niet meer in het apparaat zelf. Je moet die apart meedragen. Sony levert trouwens een relatief kort, simpel, plastic exemplaar mee en niet meer de elegante, lange metalen pen die in de zijkant van de PRS-650 past.
Van het interne geheugen van 2 GB is nog ongeveer 1,36 GB vrij om boeken etc. in op te slaan.

Sony PRS-T1 firmwareupdate

Sony PRS-T1 firmwareupdate via desktopsoftware (© ; licentie: )

Internet
Extra is wel de WiFi 802.11b/g/n verbinding, die vooral nuttig is om iets op te zoeken in Google of Wikipedia wanneer je een boek leest. WPS wordt eveneens ondersteund, voor een eenvoudige configuratie.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKrachtige desktop-pc met Solid State Drive bij Aldi Nederland
Volgend artikelFlexibele Full HD projectoren van InFocus
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.