Home Hardware

E-boeklezer met ondersteuning voor pdf en epub

0
91
Sweex MM300 eBook Reader 6"

Sweex MM300 eBook Reader 6″ (© ; licentie: )

Sweex introduceert een ebook-lezer met een 6 inch scherm en ondersteuning voor pdf en epub. De batterij houdt het 130 uur uit, genoeg om 8.000 pagina’s te lezen voor je ze weer moet opladen.

De Sweex eBook Reader 6″ heeft een Vizplex eInk-scherm van 6 inch of ongeveer 15,14 cm. Het scherm is niet verlicht, maar heeft wel een hoog contrast en biedt een resolutie van 170 dpi, bijna evenveel als een krantenpagina. Je kunt het scherm overal lezen, zolang er maar omgevingslicht is. Buiten in de zon lezen is ook geen probleem. De Sweex eBook Reader weegt 174 gr en meet slechts 118 x 8,5 x 188 mm. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen. In het interne geheugen kun je tot vijfhonderd digitale boeken opslaan. Hij heeft ook een sleuf voor een SD geheugenkaart, zodat je nog mee boeken kunt opslaan. De Sweex eBook Reader ondersteunt ePUB, PDF, FB2, RTF, TXT en HTML. Je kunt er ook jpeg-foto’s op bekijken, maar het scherm biedt slechts zes grijswaarden, dus echt geschikt hiervoor is deze eboek-lezer niet.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Sweex eBook Reader 6″ is begin mei verkrijgbaar in een zwarte (MM300) en in een witte (MM301) uitvoering. Een prijs werd niet medegedeeld, maar op de website van een Belgische dealer vonden we al een prijs van 269,70 euro, btw inbegrepen. Dat is iets duurder dan de erg vergelijkbare en eerder door DiskIdee geteste Sony PRS-300, maar die heeft een kleiner scherm en je kunt zijn geheugen niet uitbreiden. De prijs zou wat ons betreft niettemin toch wat scherper mogen zijn. Maar dat zullen we dus pas begin mei weten.