Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

Aansluitingen en verbindingen
Onderaan is er een multifunctionele aansluiting. De benodigde conversiekabel naar usb wordt meegeleverd. Die kabel past ook in de voeding en gebruik je dus ook om de interne accu op te laden. Rechts zitten nog sleuven voor een sim- en een geheugenkaart. Vooraan en achteraan zijn er cameralenzen. Die op de voorkant biedt een resolutie van 1,3 megapixels en is bedoeld om mee te chatten. Die aan de achterkant heeft een resolutie van 3,2 megapixels en kun je gebruiken om foto’s en video’s mee te maken. Ernaast zit trouwens nog een led-flitser. Aan de bovenkant vinden we nog een 3,5mm audioaansluiting terug.

Samsung Galaxy Tab: Google navigatie

Samsung Galaxy Tab: Google navigatie (© ; licentie: )

Verbindingen kun je maken via WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth of 2G/3G (tri-band HSDPA, HSUPA; qaud-band EDGE/GPRS). Ook is een GPS chip en een bewegingssensor ingebouwd.

Gyro sensor
De ‘Gyro’ sensor zorgt ervoor dat het scherm automatisch meedraait in de richting waarin je de tablet houdt. Naar onze smaak is die sensor iets te gevoelig. Gelukkig kun je de draairichting van het scherm eenvoudig blokkeren, zodat je bijvoorbeeld comfortabel een boek kunt lezen terwijl je in bed ligt zonder dat het scherm bij de minste beweging in de verkeerder richting draait.

Foto’s en video’s
In tegenstelling tot de iPad heeft de Galaxy Tab dus wel een camera op de voorzijde die je kunt gebruiken voor videotelefonie en videochatten. Daarnaast is er nog een 3,2 megapixel camera op de achterzijde met led-flits. Verwacht daar echter niet te veel van. De kwaliteit van foto’s en video’s is niet denderend, zeker niet in slechte lichtomstandigheden. De led-flits verandert daar weinig aan. Ook is het moeilijk om het apparaat voldoende stil te houden om scherpe foto’s te maken.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.