Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

Echt vernieuwend is het Samsung Swype-toetsenbord. Dit activeer je door in het tekstvak langere tijd met je vinger op het scherm te drukken en dan uit het menu de optie ‘Andere invoermethode’ en vervolgens ‘Swype’ te kiezen. Met Swype hef je je vinger niet op van het toetsenbord, maar beweeg je van letter naar letter en laat je pas los op het einde wanneer je het volledige woord hebt gevormd. Het toetsenbord toont door middel van een blauw lijntje welke letters je allemaal hebt aangeraakt. Als het patroon onduidelijk is, suggereert Swype enkele mogelijkheden via een pop-up.

Swype

Swype: werking (© ; licentie: )

De werking van Swype is moeilijk in woorden uit te leggen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je er relatief snel langere teksten mee “typen”. Optioneel kun je trouwens een interactieve les volgen over hoe je alle mogelijkheden van Swype gebruikt. Als je veel langere teksten op je tablet typt raden we je aan Swype te gebruiken en zeker eerst die les te doorlopen. Het zal je achteraf heel wat tijd en ergernis besparen.

Scherm en gewicht
Het 7-inch scherm van de Galaxy Tab biedt bijna dezelfde resolutie als het 10-inch scherm van de Apple iPad, namelijk 1024 x 600 pixels met 16 miljoen kleuren (169 ppi). (De resolutie van de iPad is 1024 x 768 pixels, dus 128 pixels meer.) Omdat het scherm kleiner is, is de Galaxy Tab heel wat compacter en ook lichter dan de iPad (384 gram tegenover 730 gram). In tegenstelling tot de iPad kun je de Galaxy Tab comfortabel met een hand vasthouden en dit ook lange tijd volhouden. Dit is handig als je bijvoorbeeld langere teksten of zelfs een boek wil lezen met de Galaxy Tab. Op de iPad moet je dan toch je beide handen gebruiken en gaat dit vlugger vermoeien. Dit is een van de sterke punten van de Galaxy Tab, namelijk een comfortabelere mobiliteit.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.