Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50
Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab (© ; licentie: )

De werkelijke autonomie en standby-tijd hangt natuurlijk af van hoe je deze tablet gebruikt. Met ons gebruikspatroon dienden we de Galaxy Tab om de twee à drie dagen op te laden, wat heel behoorlijk is.
Veel hangt ook af van hoe hoog je de helderheid van het scherm instelt. Binnenshuis is de halve stand meer dan voldoende; buitenshuis is het scherm bij veel zonlicht zelfs met 100% verlichting niet altijd even goed leesbaar. Optioneel kun je ook een sensor inschakelen waarmee deze tablet de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden.

Conclusie
De Samsung Galaxy Tab is een valabel alternatief voor de Apple iPad. Wil je een lichtere en kleinere tablet die je meer vrijheid geeft over wat je erop kunt installeren en wat je ermee kunt doen en die bovendien ook dienst doet als telefoon dan is dit de tablet voor jou. De Galaxy Tab is bovendien completer uitgerust dan de iPad. Wat ons vooral tegenvalt, is de hoge prijs, zelfs met de rechtstreekse korting van 150 euro (cashback) die Samsung geeft en waardoor je deze tablet hier en daar al voor minder dan 520 euro kunt vinden. Dat is toch nog een hele smak geld voor een tablet van de eerste generatie, die bovendien nog niet de echte tablet-versie van Android draait (die versie is er trouwens nog altijd niet). Ons raad: wacht nog even met de aanschaf, tot de tweede generatie van zowel de iPad als de Galaxy Tab op de markt komt. Wij kijken de kat alleszins nog even uit de boom… de tabletmarkt is dit jaar immers nog volop in beweging.

(89/100)

Adviesprijs

€ 749; webprijzen tot 514 euro in combinatie met 150 euro cashback van Samsung.
Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.