Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

De Galaxy Tab als e-book reader
Samsung levert standaard de benodigde apps mee om e-books in al dan niet beschermd epub-formaat te lezen. Daarnaast kan je in de Android Market nog andere e-bookapps downloaden.

Samsung Galaxy Tab: E-boeklezer

Samsung Galaxy Tab: E-boeklezer (© ; licentie: )

Hoe brengt deze tablet het er vanaf als lezer voor elektronische boeken? Als je een intensieve lezer bent en je wil digitaal aan de slag dan is een echte e-boeklezer zoals de onlangs door ons geteste Sony PRS-350 en PRS-650 een betere keuze. Lees maar je af en toe een boek dan is de Galaxy Tab zeker bruikbaar. Voor boeken (of strips) waar kleur belangrijk is, is deze tablet zelfs de enige keuze, want specifieke e-boeklezers hebben natuurlijk een niet-verlicht monochroom scherm. Doordat het scherm van een e-boeklezer niet verlicht is, hebben deze apparaten een veel langere autonomie. Je kunt er dagenlang mee lezen, terwijl je de Galaxy Tab het na een uur of zes voor bekeken houdt… iets om rekening mee te houden tijdens bijvoorbeeld lange vliegreizen. Het verlichte scherm van de Galaxy Tab gaat ook sneller vermoeien dan het niet-verlichte scherm van bijvoorbeeld de Sony PRS-650. Dan is er nog het gewicht. Hoewel de Galaxy Tab kleiner is en minder weegt dan de Apple iPad is hij wel zwaarder en groter dan de doorsnee e-reader. De Sony PRS-650 weegt bijvoorbeeld maar 215 gram; zijn kleinere broer de PRS-350 weegt zelfs maar 155 gram. Daarmee vergelijken weegt de Galaxy Tab met zijn 384 gram toch heel wat zwaarder.

Autonomie
De ingebouwde, niet-verwisselbare 4000 mAh batterij is in ongeveer drie uur volledig opgeladen. Samsung geeft een autonomie op van zeven uur bij continu gebruik. In de praktijk haalden we dat niet helemaal, maar de autonomie kwam toch dicht in de buurt van die zeven uur.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.