Sony Reader Pocket Edition PRS-350 en Reader Touch Edition PRS-650 e-lezers review

Nooit meer met je neus in een boek

0
Sony Readers Pocket Edition en Touch Edition

Sony Readers Pocket Edition en Touch Edition (© ; licentie: )

Sony voegde onlangs twee nieuwe e-lezers toe aan het gamma. De Reader Touch Edition is de grotere e-lezer met extra functionaliteit, terwijl de Reader Pocket Edition vooral een draagbare e-lezer is. Beide Sony Readers hebben een scherm met touch-technologie. We zetten ze naast elkaar in een test.

Een jaar geleden ongeveer testten we de Sony PRS-600 Reader Touch Edition en PRS-300 Reader Pocket Edition. Met de PRS-650 en PRS-350 zet Sony weer een stapje verder in de ontwikkeling van haar e-lezers en kiest nu resoluut voor de touch-technologie. Beide e-lezers hebben nu een scherm dat je kunt bedienen met je vinger, terwijl het vroegere Pocket model nog was uitgerust met genummerde drukknoppen rechts van het scherm en met een aantal extra knoppen onder het scherm. Het gevolg is dat beide e-lezers er nu op hun formaat na identiek uitzien, tenminste wat de voorkant betreft. Daar tref je immers onder het scherm nog een rijtje smalle toetsen aan: twee bladertoetsen, een toets om naar de hoofdpagina te gaan, een toets om de lettergrootte in te stellen en een toets die je naar het Optie-venster leidt.
Als je de onder- en bovenzijde van beide Readers vergelijkt, merk je meteen dat de Touch Edition meer snufjes biedt: bovenaan zitten nog twee sleuven voor respectievelijk een SD- of Memory Stick PRO Duo geheugenkaart. Onderaan heeft deze e-lezer ook nog een 3,5 mm minijack-aansluiting voor een hoofdtelefoon en een volumeknop. Bij de Pocket Edition ontbreken deze aansluitingen; enkel de aan/uit-knop bovenaan en de mini-usb-aansluiting heeft hij gemeen met zijn grotere broer. Aan de zijkant van beide e-lezers zit ook nog een stylus die je uit de behuizing kan schuiven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.