Rugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen

0
45
Panasonic Lumix DMC-FT3

Panasonic Lumix DMC-FT3 (© ; licentie: )

Panasonic brengt een nieuw model op de markt in de reeks robuuste Lumix camera’s. De Lumix DMC-FT3 is waterdicht tot op een diepte van twaalf meter, schokbestendig tot twee meter en vorstbestendig tot een temperatuur van -10° C.

Panasonic biedt naast rugged laptops ook rugged digitale camera’s die niet alleen schok, water- en vorstbestendig zijn, maar ook bestand tegen stof en vuil. Deze camera’s zijn ontworpen voor het actieve buitenleven. Daartoe hebben ze ook een geïntegreerde GPS-functie, kompas, hoogtemeter en barometer. De Lumix DMC-FT3 is de opvolger van de begin vorig jaar verschenen FT2. De behuizing kreeg een nieuw en minder hoekig ontwerp en de robuuste camera is nu waterdicht tot 12 meter (de FT2 kon tot 10 meter diepte).
Tot de verdere specificaties van FT3 compactcamera behoren een nieuwe 12,1 megapixel Hi-Speed CCD sensor, een 28mm Wide-angle LEICA DC lens, een 2,7-inch (6,7 cm) TFT lcd-scherm (230K dots) en de mogelijkheid 1920 x 1080 Full HD video opnemen in AVCHD formaat. De FT3 heeft ook een 3D Photo Mode. De 3D beelden kan je bekijken via de 3D Image Viewer van de Panasonic VIERA tv’s. In de iA (Intelligent Auto) modus werd Active modus toegevoegd aan de POWER O.I.S (optische beeldstabilisator). Zowel bij foto- als video-opnamen wordt daaardoor een sterker corrigerend effect bereikt. De Panasonic Lumix DMC-FT3 zal in maart te koop zijn in de kleuren blauw, zilver, rood en oranje. De adviesprijs werd niet meegedeeld.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelWoorden zonder grenzen
Volgend artikelGalaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.