Panasonic Lumix DMC-FT2 digitale camera

Onder water fotograferen tot 10 m diep

0
Panasonic Lumix DMC-FT2
Panasonic Lumix DMC-FT2
De nieuwe robuuste Lumix camera van Panasonic kan je dankzij de rubberen bescherming, het versterkt glas en carbonelementen in de camera onder water gebruiken tot op een diepte van 10 meter. Ook weerstaat de camera een val van op een hoogte tot 2 meter.

De Lumix DMC-FT2 is de opvolger van de DMC-FT1, Panasonic ’s eerste Lumix-camera voor actief buitengebruik. De DMC-FT2 is een 14,1 megapixel camera die niet alleen waterdicht en schokbestendig is, maar ook vorstbestendig tot -10 °C en stofdicht. De camera is dus niet alleen geschikt voor waterratten, maar ook voor sneeuwfanaten. Bovendien kun je de camera nog veiliger gebruiken dankzij een bijgeleverde siliconehoes. De LEICA lens biedt 4,6x optische zoom en kan je met Intelligent Zoom virtueel verlengen tot 6x. Het bereik loopt van 28 mm-groothoek tot 128 mm-telelens.

Venus Engine HD II
De FT2 heeft de nieuw ontwikkelde Venus Engine HD II met “Intelligent Resolution”-technologie, die niet alleen de scherpte en de helderheid verbetert, maar ook meer details weergeef, aldus Panasonic. Met de camera kan je ook bewegende beelden opnemen in het AVCHD Lite formaat (720p). De iA-modus (Intelligent Auto) heeft nu ook Power O.I.S. (optische beeldstabilisator) en kan ook worden gebruikt voor het maken van filmopnames. De iA-modus selecteert automatisch het meest geschikte automatische programma en corrigeert handbewegingen en problemen met scherpstelling en helderheid.

Scherm
De FT2 is uitgerust met een Intelligent LCD-scherm van 2,7 inch met 230.000 pixels, een brede kijkhoek en een AR-coating (antireflecterend) voor een betere zichtbaarheid tijdens het opnemen en afspelen van beelden. Het afdekpaneel van het LCD-scherm is 1,3x dikker gemaakt dan bij de FT1 om druk te kunnen weerstaan tot op een diepte van 10 meter. De camera kan je trouwens ook in zeewater gebruiken.

HDMI
Via een optionele HDMI-minikabel kan je de camera ook aansluiten op een tv. Indien die is uitgerust met Panasonic’s VIERA Link kan je de afstandsbediening van de tv gebruiken om diavoorstellingen weer te geven met zowel stilstaande als bewegende beelden.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic Lumix DMC-FT2 zal beschikbaar zijn vanaf maart in de kleuren zilver, oranje, blauw en geel voor een adviesprijs van € 399.

Foto van Panasonic
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.