Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

Bediening
Google werkt aan een specifieke tablet-versie van zijn besturingssysteem Android, maar die is er voorlopig nog niet. De Galaxy Tab gebruikt Android 2.2 (‘Froyo’), dezelfde versie die ook door de meeste Android-smartphones wordt gebruikt. Froyo werd door Samsung gewijzigd, onder andere met een nieuwe skin, multitouch en enkele extra apps die je standaard meegeleverd krijgt.

Samsung Galaxy Tab: Hoofdscherm

Samsung Galaxy Tab: Hoofdscherm (© ; licentie: )

Het hoofdscherm is onderverdeeld in vijf deelschermen waarop je naar wens pictogrammen en apps kunt plaatsen en verwijderen. Je schakelt tussen die deelscherm door met je vingers over het scherm te vegen.
Het belangrijkste probleem dat je kunt tegenkomen is dat niet alle Android-apps de volledige resolutie van het scherm van de Galaxy Tab kunnen gebruiken. De reeds geïnstalleerde apps zijn wel geschikt voor het Galaxy Tab scherm en de meeste recente apps die we uitprobeerden hadden er ook geen problemen mee.
Onder het scherm zitten vier tiptoetsen die oplichten wanneer je ze aanraakt. Met die toetsen kun je het menu van de app die je op dat moment gebruikt oproepen, terugkeren naar het hoofdscherm van de Galaxy Tab, terugkeren naar het vorige scherm of de zoekdialoog starten. Aan de rechterzijkant zitten nog twee knoppen: aan-uittoets en volumetoets.

Tekstinvoer en Swype
Het schermtoetsenbord van de Galaxy Tab biedt enkele handige snufjes. Zo is er een toets waarmee je snel overschakelt tussen twee verschillende invoertalen (bijvoorbeeld Nederlands en Engels). Je kunt naar wens XT9 voorspellende tekstinvoer inschakelen. Spraakinvoer is ook mogelijk, maar werkt momenteel alleen in het Engels. Ook is er een toets waarmee je heel snel wisselt tussen drie soorten symbolen (punt, vraagteken, komma etc.). Je kunt de spatiebalk ook zo configureren dat die automatisch een punt zet aan het einde van een zin als je er twee keer op drukt.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.