Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

Die keuze geeft je als gebruiker meer vrijheid, maar je moet er dan ook meer werk in steken om zelf uit te proberen wat nu de beste app is voor een bepaalde functie. Kies je de verkeerde app, dan geef je misschien de hardware de schuld van de slechte werking, terwijl het eerder aan de software ligt. Bij Apple is dit allemaal meer van bovenaf geregeld, zodat het vaak vlotter werkt, maar je tegelijk ook minder vrije keuze hebt. Zo ondersteunt de iPad nog altijd geen websites met Adobe Flash, terwijl dit op de Galaxy Tab geen enkel probleem is. Nog een verschil is dat de Galaxy Tab echt kan multitasken, dus programma’s in de achtergrond kan uitvoeren. Via een app kun je trouwens het geheugengebruik en dergelijke in het oog houden.

Speciale apps van Samsung
Naast toegang tot de gebruikelijke Adroid Market is er ook nog de app-winkel van Samsung zelf. Je kunt die de eerste keer alleen maar openen als je een sim-kaart in de zijkant van het apparaat steekt. Waarom dit noodzakelijk is, is ons niet helemaal duidelijk. Daarna kun je de app-winkel van Samsung ook openen zonder dat er een sim-kaart in de Galaxy Tab steekt. De app-winkel van Samsung bevat voorlopig vooral gratis apps, waarvan er toch enkele de moeite lonen. Zo krijg je gratis het game NFS (Need for Speed) Shift. Je kunt de racewagens in dit spel besturen door gewoon met je tablet te bewegen. Ook interessant is Star Chart HD, een interactieve sterrenmap die er nog iets gelikter uitziet dan Google Sky Map, een vergelijkbare app die je gratis in de Android Market kunt downloaden.

In onderstaande video krijg je een demo van Need for Speed Shift op Galaxy Tab:

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.