Galaxy Tab is alternatief voor grotere en zwaardere iPad

0
50

Een nadeel is wel dat het scherm heel snel vuil wordt. Maar dat is bij de iPad niet anders en ook bijna niet te vermijden bij een apparaat dat je volledig met je vingers bedient. Eigenlijk zouden zowel Samsung als Apple standaard een microvezeldoekje moeten meeleveren, want dat heb je echt wel nodig.

Multitouch-werking
Omdat het scherm kleiner is en iets minder resolutie heeft, moet je op sommige websites of documenten wel meer zoomen en/of de tekst verschuiven. Al met al werkt dit erg vlot, al hebben we de indruk dat de iPad toch nog iets sneller op je vingers reageert dan de Galaxy Tab. Soms zitten er subtiele haperingen in de reacties van de Galaxy Tab als je bijvoorbeeld met een multitouchgebaar van wijsvinger en duim in- of uitzoomt of met een veegbeweging een volgende pagina opent.

Samsung Galaxy Tab: Apps

Samsung Galaxy Tab: Apps (© ; licentie: )

Wij hebben de indruk dat dit niet zozeer aan de hardware van de Galaxy Tab ligt, maar eerder te wijten is aan slecht geprogrammeerde Android-apps.

De ene app is de andere niet
Laten we het voorbeeld nemen van pdf’s. Als je die opent met de standaard geïnstalleerde Adobe Acrobat Reader voor Android dan werkt het navigeren en in- en uitzoomen allesbehalve vlot. Ook de resolutie laat te wensen over. Open je een pdf met de eveneens standaard geïnstalleerde reader van ThinkFree Office dan werkt dit véél vlotter. We probeerden ook nog de te betalen app ezPDF Reader uit. Ook die werkt een stuk vlotter dan de standaard Acrobat Reader, maar biedt eigenlijk weinig meerwaarde ten opzichte van ThinkFree Office.

Vrijheid, blijheid?
Dit is ander een groot verschil tussen de Galaxy Tab (en andere Android-tablets) en de iPad. Android is een veel opener besturingssysteem dan dat van de iPad; het geeft de gebruiker veel meer keuze inzake het type app dat hij of zij gebruikt om een bepaalde functie uit te voeren.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelRugged compactcamera maakt Full HD video-opnamen
Volgend artikelInkjet all-in-one gebruikt digitale cameratechnologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.