BlackBerry PlayBook is dankzij gedaalde prijzen tablet-hebbeding

2
85
De BlackBerry PlayBook beschikt over een primaire 5 megapixel camera op de achterzijde

De BlackBerry PlayBook beschikt over een primaire 5 megapixel camera op de achterzijde (© ; licentie: )

 

 
Gebruiksgemak

Het op QNX gebaseerde PlayBook OS 2.0 werkt erg vlot en vertoonde tijdens onze test geen enkele hapering of vastloper. Het QNX real-time besturingssysteem is dan ook extreem stabiel en wordt gebruikt in de (auto-)industrie, medische sector en voor militaire doeleinden. Enkele organisaties die QNX gebruiken zijn onder meer NASA, US Army en Boeing. De BlackBerry PlayBook heeft een duidelijk en helder aanraakscherm dat bovendien zeer goed reageert op vingerbewegingen.

Klik op de afbeelding om de foto te bekijken op ware grootte

Klik op de afbeelding om de foto te bekijken op ware grootte (© ; licentie: )

De interface van PlayBook OS 2.0 is erg intuïtief en biedt de gebruiker een ultieme werk- en speelomgeving. De browser reageert snel en geeft probleemloos Flash- en HTML5 websites weer. Ook de pinch-to-zoom-functie werkt uitermate vlot, net als multitasking. We hadden tijdens onze test gemiddeld vijf tot zes geopende apps, maar hiermee bleek de PlayBook geen enkele moeite te hebben.

 
Fotokwaliteit

De BlackBerry PlayBook beschikt over een primaire 5 megapixel camera op de achterzijde van het toestel en een secundaire 3 megapixel camera op de voorzijde. We bespreken enkel de kwaliteit van de primaire camera op de achterzijde. We gingen op stap en namen binnenshuis en ook buiten verschillende foto’s. De foto’s die we binnenshuis namen, zijn van aanvaardbare kwaliteit, maar vertonen wel wat ruis en onscherpte. De foto’s die we buiten namen, vertonen een beetje onscherpte, maar zijn prima geschikt voor afdrukken op 10 x 15. Ook de kleurweergave is erg natuurgetrouw. De foto’s verrasten ons dus in positieve zin. Ook de videofilmpjes waren van aanvaardbare kwaliteit voor occasioneel gebruik.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelEen skateboard controleren met je hersenen
Volgend artikel3D-games spelen met verbeterde diepte-ervaring

2 REACTIES

  1. Je moet blijkbaar wel erg opletten met de prijs die ze momenteel aanrekenen. Boven onze artikels plaatst Google altijd van die content related ads, ik zie daar nu een reclame van Bol.com die de “BlackBerry PlayBook 16GB (Zwart)” aanbiedt aan € 199,- en daarnaast een reclame van Neckermann.com die de “BLACKBERRY PlayBook WiFi 16 Gb” verkoopt aan € 499,-. Zover ik kan oordelen is dat toch hetzelfde toestel, maar wat een prijsverschil!

  2. Heb ook een playbook a.a. Dec 2011 en bevalt mij ook uitstekend. Het is zijn prijs dubbel waard gezien de mogelijkheden. Heb ook het OS2 geinstalleerd, dit is een hele verbetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.