Betaalbare Android Xperia neo smartphone zet in op multimedia

1
63

Benchmarks
We voerden de AnTuTu 2.1 Android-benchmark uit op de Xperia neo MT15i. Deze smartphone scoort 2850 punten en is daarmee qua prestaties vergelijkbaar met de veel duurdere HTC Desire HD die we eerder testten. Hij is ongeveer half zo snel als de onlangs door ons geteste LG Optimus 2X.

Autonomie
Ook deze smartphone zal je, zoals de meeste toestellen op de markt, bij intensief gebruik dagelijks aan het stopcontact moeten hangen om de batterij met een vermogen van 1500 mAh op te laden (je kan het toestel ook opladen wanneer het verbonden is met je pc of laptop via de µUSB-kabel).

Conclusie
Wie geen designstatement wil maken met zijn gsm-toestel, zal het minder spannende ontwerp van de Xperia neo in vergelijking met de Xperia arc geen struikelblok vinden. Je koopt immers een Android smartphone met bijna identieke specificaties als de door DiskIdee erg gewaardeerde Sony Ericsson Xperia arc. Goed, je hebt dan een kleiner scherm, wat bij fotograferen en filmen een minpunt is. Daar tegenover staat dat je wel over een frontcamera beschikt zodat je onder meer kan videochatten. Bovendien is de Xperia neo toch wel een stuk goedkoper dan de Xperia arc waardoor deze smartphone mogelijk sneller kopers zal vinden. Al koop je wel een single core-toestel, terwijl het aanbod aan smartphones met de nieuwe dual core-processoren snel toeneemt. Maar de lage prijs maakt erg veel goed. Momenteel kennen we geen Android-smartphone met een betere prijskwaliteitverhouding.

(88/100)

Adviesprijs
€ 349
Foto van Sony Ericsson
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKoptelefoon met fel licht tegen winterdepressies
Volgend artikelMultimediatablet van Toshiba
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Intussen heeft Sony Ericsson al de opvolger aangekondigd van deze Xperia smartphone. De Xperia neo V heeft dezelfde specificaties als de neo, maar is uitgerust met een 5 megapixel camera ipv van de 8 megapixel in de neo. Dat zou komen door productieproblemen met de 8 megapixel camera. De Xperia neo V is wel de eerste Sony Ericsson die standaard geleverd wordt met Android 2.3.4 Gingerbread, een update die in oktober ook beschikbaar zal zijn voor de andere Xperia modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.