LG Optimus 2X Speed (P990) Android-smartphone review

Dual-core smartphone in hoogste versnelling

0
LG Optimus 2X Speed Android-smartphone

LG Optimus 2X Speed Android-smartphone (© ; licentie: )

Smartphones worden steeds sneller en geavanceerder. De nieuwe LG Optimus 2X Speed beschikt zelfs over een dual-core processor, een Nvidia Tegra 2 die je ook aantreft in verschillende recente Android-tablets. Een test.

LG Electronics legt zich toe op vijf marktsegmenten: home entertainment, mobiele telefonie, huishoudelijke producten, air conditioning en business solutions. Het bedrijf werd opgericht in 1958 onder de naam ‘GoldStar’. In 1995 veranderde het bedrijf haar naam in ‘LG Electronics’. Intussen bouwde het bedrijf ook een belangrijke speler in de wereldwijde markt voor mobiele telefonie.

In de doos
Naast de smartphone zelf levert LG uiteraard ook nog een aantal accessoires mee. In de doos vinden we nog een batterij, een USB-netlader, een microUSB-kabel, een 3,5 mm stereo headset en een meertalige gebruikershandleiding. De handleiding is erg uitgebreid en is bovendien ook Nederlandstalig. Helaas levert LG geen HDMI-kabel mee, zodat je deze nog apart zal moeten aanschaffen. Wij vonden de LG HDMI-kabel voor de Optimus 2X Speed op internet voor 21,99 euro, inclusief BTW. Veel geld voor iets wat eigenlijk bij een dergelijk toestel standaard geleverd zou moeten worden.

Design
Net als de eerder besproken Sony Ericsson Xperia Arc LT15i is de LG Optimus 2X Speed voorzien van een strak en fraai design. De voorzijde biedt plaats aan het 4-inch WVGA-capacitieve touchscreen. De schermrand is uitgevoerd in glanzend zwart met een (licht) grijze boord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.