Home Hardware

Betaalbare Android Xperia neo smartphone zet in op multimedia

1
63
De keuze voor het Android besturingssysteem lijkt Sony Ericsson goed te bevallen. Het heeft een hele reeks Xperia smartphones uitgebracht met Android. Zo is er de Xperia neo, een toestel dat de focus legt op multimedia en dat erg gelijkt op de Xperia arc. We testten deze recent gelanceerde, relatief goedkope Android 2.3-smartphone.

Eerder dit jaar testten we de Sony Ericsson Xperia arc die optimaal gebruikmaakte van de expertise van moedermaatschappij Sony. Zo heeft de Xperia arc Sony’s Mobile Bravia Engine die de smartphone combineert met het Reality Display (met Live kleurenfilter en led-achtergrondverlichting) voor een helder en constrastrijk beeld. Uit de test van de arc bleek ook dat Sony’s Exmor R CMOS-sensor in combinatie met de f/2.4 lens erg kwaliteitsvolle foto’s en video’s kan opnemen.
De Xperia neo gebruikt vrijwel dezelfde technologie in een iets kleinere en minder opvallend vormgegeven toestel dan de Xperia arc. Ook al is de neo kleiner dan de arc, de smartphone is toch iets dikker en zwaarder. Mogelijk is dit voor veel gebruikers niet meteen een nadeel: je hebt zo immers een goede grip op het toestel. Bovendien is de Xperia neo heel wat goedkoper dan de Xperia arc. Maar is het ook een goede smartphone? Wij zoeken het uit.

In de doos

Sony Ericsson Xperia neo

Sony Ericsson Xperia neo (© ; licentie: )

Naast de Xperia neo, waarin de batterij al was gemonteerd, bevat de verpakking nog een µUSB-kabel, een netlader en een set oortjes. Ook krijg je een (Engelstalige) Startup guide, een vel papier met een summiere basisgids om het toestel in gebruik te nemen. De volledige handleiding vind je in digitale versie op de neo terug.

Design
De Xperia neo is wat molliger dan de arc, die opvalt door zijn slanke gebogen vorm. De neo ziet er meer een doorsnee smartphone uit. Hij meet 116 × 57 × 13 mm en weegt 126 gram (ter vergelijking: de arc meet 125 × 63 × 8,7 mm en weegt 117 gram). Het scherm is een 3,7-inch kleuren TFT-multitouchscherm met een resolutie van 854 x 480 pixels. Sony Ericsson zweert nog bij fysieke Android navigatietoetsen. Onder het scherm bevinden zich de Terug, Home en Menu-toets.

1 REACTIE

  1. Intussen heeft Sony Ericsson al de opvolger aangekondigd van deze Xperia smartphone. De Xperia neo V heeft dezelfde specificaties als de neo, maar is uitgerust met een 5 megapixel camera ipv van de 8 megapixel in de neo. Dat zou komen door productieproblemen met de 8 megapixel camera. De Xperia neo V is wel de eerste Sony Ericsson die standaard geleverd wordt met Android 2.3.4 Gingerbread, een update die in oktober ook beschikbaar zal zijn voor de andere Xperia modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.