Home Hardware

Betaalbare Android Xperia neo smartphone zet in op multimedia

1
63
Klik op de afbeelding om ze te openen op ware grootte

Klik op de afbeelding om ze te openen op ware grootte (© ; licentie: )

Camera
De Xperia neo heeft dezelfde 8,1 megapixel camera met LED-flits als de arc. De kwaliteit van de foto- en videobeelden die deze smartphone maakt zijn dan ook vergelijkbaar. Als je ze op het schermpje van de smartphone bekijkt, zien ze er scherp en helder uit met levensechte kleuren. Zelfs met fors inzoomen bereik je nog mooie resultaten. Als je ze op een groter scherm in detail bekijkt, zijn ze zichtbaar waziger, maar deze camera’s zijn niet bedoeld als volwaardig alternatief voor een conventionele digitale camera.
We stellen het ook op prijs dat Sony Ericsson nog een sluitertoets voorziet op deze smartphones die bij andere merken steeds vaker sneuvelt. We geven immers de voorkeur aan een fysieke sluiter om af te drukken dan aan de aanraaksluiter op het scherm. Het nadeel van de Xperia neo is dat het scherm wat kleiner is dan de Arc. Instellingen wijzigen, zoals witbalans bijstellen, de flitserinstellingen wijzigen, macro-opnames maken, de zelfontspanner gebruiken, is vaak wat gepriegel. De neo beidt overigens ook verschillende scène-programma’s zoals ‘Nachtportret’, ‘Sport’, ‘Feest’ enzovoort, die automatisch de beste camera-instelling kiezen.
De gemaakte foto’s en video’s (720p @30 fps), die ook van goede kwaliteit zijn, kan je desgewenst op een HD-tv bekijken door het toestel te verbinden met een kabel via de HDMI-aansluiting. De kabel zul je wel moeten kopen, want Sony Ericsson levert deze niet mee bij het toestel. Wel krijg je een µSD geheugenkaartje met een capaciteit van 8 GB bij de neo. De smartphone kan maximaal met kaartjes van 32 GB overweg.

1 REACTIE

  1. Intussen heeft Sony Ericsson al de opvolger aangekondigd van deze Xperia smartphone. De Xperia neo V heeft dezelfde specificaties als de neo, maar is uitgerust met een 5 megapixel camera ipv van de 8 megapixel in de neo. Dat zou komen door productieproblemen met de 8 megapixel camera. De Xperia neo V is wel de eerste Sony Ericsson die standaard geleverd wordt met Android 2.3.4 Gingerbread, een update die in oktober ook beschikbaar zal zijn voor de andere Xperia modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.