Betaalbare Android Xperia neo smartphone zet in op multimedia

1
63

Opvallend verschil met de Xperia arc is dat de Xperia neo is uitgerust met een camera op de voorzijde zodat je met deze smartphone ook kan videobellen. Die zit boven het scherm, waar zich ook een lichtsensor, twee nabijheidsensoren en de oor-speaker bevinden.

De Xperia Neo heeft een frontcamera

De Xperia Neo heeft een frontcamera (© ; licentie: )

De rechterzijde biedt plaats aan de Aan/Uit-knop, een notificatie-ledje, een grote volume/zoom-knop en de camera-toets. De bovenzijde herbergt onder twee klepjes die er wat fragiel uitzien een mini-usb- en een hdmi-aansluiting. Daartussen bevindt zich de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. De achterzijde biedt plaats aan de 8,1 megapixel cameralens, een led-flitser en de speaker. De onderzijde tot slot herbergt de microfoon. Daar heeft de behuizing ook een kleine inkeping om de plastic achterzijde los te maken zodat je de sim-kaart kunt plaatsen, waarvoor je de batterij dient te verwijderen. De meegeleverde micro-SDHC kaart was bij ons testtoestel al in de daarvoor bestemde ruimte aangebracht. Dat geheugenkaartje kun je vervangen zonder de batterij te moeten verwijderen.
De Sony Ericsson Xperia neo is verkrijgbaar in drie kleuren: Blue Gradient (door ons getest), Zilver en Rood.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKoptelefoon met fel licht tegen winterdepressies
Volgend artikelMultimediatablet van Toshiba
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Intussen heeft Sony Ericsson al de opvolger aangekondigd van deze Xperia smartphone. De Xperia neo V heeft dezelfde specificaties als de neo, maar is uitgerust met een 5 megapixel camera ipv van de 8 megapixel in de neo. Dat zou komen door productieproblemen met de 8 megapixel camera. De Xperia neo V is wel de eerste Sony Ericsson die standaard geleverd wordt met Android 2.3.4 Gingerbread, een update die in oktober ook beschikbaar zal zijn voor de andere Xperia modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.