LG presenteert eerste quad-core smartphone en nieuw Optimus 3D-model

0
33
Op het Mobile World Congress (MWC) 2012 in het Spaanse Barcelona heeft LG een reeks smartphones aangekondigd, waaronder het eerste Android model met een quad-core processor.

Naast de LG Optimus 4X HD, LG’s eerste smartphone met quad-core processor, stelde LG nog de Optimus L3, L5 en L7 voor, evenals de Optimus 3D Max, een smartphone voor 3D-beleving zonder speciale bril. De LG Optimus 4X HD is uitgerust met de nieuwste 1,5 GHz NVIDIA Tegra 3-processor en biedt volgens LG de prestaties van een pc in een smartphone. De Tegra 3-processor is naast de vier processorkernen uitgerust met een vijfde processorkern die minder intensieve taken op zich neemt. Deze 4-plus-1-technologie spaart de levensduur van de batterij. De 12-core grafische processor van de Tegra 3-processor zorgt ook voor hoge multimediaprestaties met een beeldkwaliteit en game-ervaring die vergelijkbaar is met die van een spelconsole, aldus LG. De Optimus 4X HD heeft een 4,7-inch True HD IPS-scherm met resolutie van 1280 op 720 pixels. De smartphone heeft een 8 megapixel camera op de achterzijde en een 1,3 megapixel camera op de voorzijde. Deze Optimus smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem heeft een hoekig ontwerp en is 8,9 mm dik.

LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD (© ; licentie: )


Stijl
LG’s L-Style serie smartphones moeten mogelijke kopers aanspreken door hun design met kenmerkende accenten in een metallic finish. Een comfortabele grip, een dunnere look dankzij ‘Floating Mass Technology’ en een meer intuïtieve plaatsing van de toetsen moeten zorgen voor optimaal gebruiksgemak. In de L-Style serie lanceert LG drie modellen: de Optimus L3 (3,2 inch scherm), de Optimus L5 (4,0 inch scherm) en de Optimus L7. Die laatste is het nieuwe paradepaardje en heeft een IPS-scherm van 4,3 inch. De L3 draait met Android 2.3 Gingerbread, terwijl de L5 en L7 uitgerust zullen zijn met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

3D entertainment zonder bril
De LG Optimus 3D Max tot slot is een nieuwe brilloze 3D-smartphone. Het toestel is uitgerust met dual-coretechnologie en het 4,3 inch scherm biedt 3D-kijkervaring, naast de 2D-functies. Google Earth, Google Maps en andere straatbeelden kan je op de Optiumus 3D Max in 3D bekijken dankzij een verbeterde 3D-converter. De smartphone heeft een sneltoets aan de zijkant om te schakelen naar de 3D-functionaliteit. De Optimus 3D zal uitgebracht worden met Android 2.3 Gingerbread, maar krijgt na de lancering snel een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, aldus LG.

Prijs en beschikbaarheid
Wanneer deze Optimus smartphones precies in Europa te koop zullen zijn deelde LG niet mee. Ook over de adviesprijzen werd niets meegedeeld.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMobiele betalingen, Belgisch provincialisme
Volgend artikelInstapmodel Lumia Windows Phone en PureView camerasmartphone van Nokia
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.