Betaalbare Android Xperia neo smartphone zet in op multimedia

1
63
Voor- en achterzijde Xperia neo

Voor- en achterzijde Xperia neo (© ; licentie: )

Android
Net als de Xperia Arc gebruikt de Xperia neo een 1 GHz Qualcomm processor en heeft hij Android 2.3.3 (Gingerbread) als besturingssysteem. De smartphone laat zich vlot bedienen en heeft een intuïtieve gebruikersinterface. Je hebt de beschikking over vijf bureaubladen die je naar eigen smaak kan inrichten. Ook beschik je over alle Google functionaliteit zoals Google Maps, Gmail, Latitude, etcetera. Typen op het virtuele qwerty toetsenbord is iets minder evident dan op het grotere scherm van de Arc.
Timescape is een eigen app van Sony Ericsson die alle berichten van populaire online diensten, zoals Facebook en Twitter, toont waarop je bent aangesloten en ook gemiste oproepen en sms-berichten in kleine schermpjes. Het ziet er flitsend uit, maar we zijn niet echt een fan van deze oplossing omdat het nogal druk oogt: in Twitter bijvoorbeeld wordt de avatar van de twitteraars als achtergrondbeeld gebruikt en daardoor is de tekst niet altijd duidelijk leesbaar. Er bestaan uiteraard alternatieve (en wat ons betreft betere) clients voor sociale netwerken die je via de Andriod Market op deze smartphone kan zetten.
Net als de Arc heeft de Xperia neo een ingebouwde DLNA-mediaserver waarmee je op andere apparaten in je lokale netwerk die DLNA ondersteunen kan genieten van de mediainhoud van de neo. Op een compatibel client-apparaat kan je zoeken naar de standaard servernaam ‘MT15i’ en ermee verbinden. Deze servernaam kan je overigens op eenvoudige wijze aanpassen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKoptelefoon met fel licht tegen winterdepressies
Volgend artikelMultimediatablet van Toshiba
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Intussen heeft Sony Ericsson al de opvolger aangekondigd van deze Xperia smartphone. De Xperia neo V heeft dezelfde specificaties als de neo, maar is uitgerust met een 5 megapixel camera ipv van de 8 megapixel in de neo. Dat zou komen door productieproblemen met de 8 megapixel camera. De Xperia neo V is wel de eerste Sony Ericsson die standaard geleverd wordt met Android 2.3.4 Gingerbread, een update die in oktober ook beschikbaar zal zijn voor de andere Xperia modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.