Smartphone voor privé en werk heeft gebrekkige agenda

1
39

Design
Aan het design zie je dat Nokia heel wat ervaring heeft met het bouwen van smartphones. De geanodiseerde aluminiumbehuizing van de E7 ziet er sterk, strak en compact uit. Alles voelt “juist” aan. Je schuift het scherm met twee vingers vlot naar omhoog zodat je bij het onderliggende minitoetsenbord kunt. Dat werkt nu heel wat beter dan bij de N97 mini die een vergelijkbaar mechanisme heeft.

Nokia E7: toetsenbord

Nokia E7: toetsenbord (© ; licentie: )

Met twee vingers typen is de boodschap, want de toetsjes zijn te klein om er met tien vingers op te typen. Het 4-inch AMOLED-scherm biedt een resolutie van 640 x 360 pixels en is in één woord prachtig. Het is bovendien ook redelijk goed leesbaar in fel buitenlicht. Er zit een krasvrije laag op, maar Nokia levert ook nog een ‘Reflective Screen Protector’ mee die je over het scherm kunt plakken. Althans, bij onze review-kit zat die schermbeschermer er bij, we zijn niet helemaal zeker dat die ook standaard wordt meegeleverd bij de commerciële versie. Deze schermbeschermer is echt wel ‘reflective’: als het scherm uit is geschakeld, kun je hem als spiegel gebruiken. En als het scherm aan staat, veroorzaakt hij nogal wat reflecties.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen
Volgend artikelAndroid 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Tja, geen unified inbox, slechts één Exchange account, … persoonlijk vind ik de mail veel erger dan de agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.