Smartphone voor privé en werk heeft gebrekkige agenda

1
39

Zakelijk gebruik
De Nokia E7 mag dan allerlei multimediasnufjes hebben, het is toch op de eerste plaats een zakelijke smartphone voor wie veel onderweg is en dan in contact wil blijven met het kantoor. De e-mailclient werkt met verschillende protocollen: Yahoo Mail, Gmail, Windows Live Mail, Hotmail, POP, IMAP en natuurlijk ook Mail for Exchange. MS Office-documenten kun je op dit toestel niet alleen openen en bekijken, maar ook bewerken. Dit werkt bijvoorbeeld erg goed voor het Excel-spreadsheet en voor Word-documenten. Ook PDF’s openen snel en zien er goed uit. De sneltoetsen op het toetsenbord vergemakkelijken de werking van allerlei onderdelen.Nokia E7: Mail for Exchange
Via het widget-gebaseerde startscherm blijf je op de hoogte van de nieuwste mails, of van de nieuwste gebeurtenissen op sociale netwerken zoals Facebook of Twitter. Symbian heeft zo zijn eigen manier van werken, maar als je Nokia gewend bent dan kom je bij de E7 niet voor verrassingen te staan. De mogelijkheden zijn grotendeels dezelfde als die bij Android en Windows Phone, maar de manier van werken en bedienen is uiteraard anders. Dankzij Symbian 3 kun je nu ook multitouch-bewegingen maken op het aanraakscherm, net zoals bij een iPhone of een Android smartphone. Er zijn nu ook meerdere thuisschermen waarop je verschillende widgets kunt plaatsen, iets wat we ook al kennen van bij de concurrentie. De interface is ook iets gebruiksvriendelijker geworden doordat je bepaalde functies met een druk op het scherm aan- of uit kunt zetten.

Gebrekkige agenda en andere kritiekpunten
En zo komen we bij ons belangrijkste kritiekpunt op de E7 en dat is de gebrekkige agenda van Symbian. Die is in feite voor een professionele gebruiker onbruikbaar omdat hij geen fatsoenlijk dagoverzicht biedt. Bij Android en iOS is dat veel beter geregeld.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen
Volgend artikelAndroid 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Tja, geen unified inbox, slechts één Exchange account, … persoonlijk vind ik de mail veel erger dan de agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.