Smartphone voor privé en werk heeft gebrekkige agenda

1
39
Nokia E7

Nokia E7 (© ; licentie: )

Het zal nog even duren voor Nokia zijn eerste smartphones met Windows Phone op de markt brengt. Ondertussen vernieuwt het zijn smartphones met het Symbian besturingssysteem. De nieuwe Nokia E7 heeft een aanraakscherm en een klein toetsenbordje dat onder het scherm vandaan schuift. Een test.

Nokia is nog altijd een van de belangrijkste fabrikanten van gsm’s en smartphones en die draaien bijna allemaal een of andere vorm van het Symbian-besturingssysteem. Nu Nokia en Microsoft een overeenkomst hebben gesloten om Windows Phone als besturingssysteem te kiezen voor toekomstige Nokia-smartphones, is de toekomst van Symbian onzeker. Maar voorlopig komen er nog altijd nieuwe Symbian-smartphones uit en wordt dit pionierende mobiele besturingssysteem ook nog altijd bijgewerkt. Zo draait de Nokia E7 die we hier bespreken versie 3 van Symbian OS. De Nokia E7 is een smartphone met een aanraakscherm én een toetsenbordje dat onder het scherm uitschuift. Hij is zowel voor privé als professioneel gebruik bedoeld, maar gezien zijn prijskaartje zal toch vooral een zakelijk publiek zich aangesproken voelen door de E7.

In de doos
De doos bevat naast de E7 zelf uiteraard een stroomlader (USB-type) en een korte handleiding. Handenvrije oortjes met snoer en een aparte usb-kabel zitten er ook in. Wat echter vooral opvalt zijn twee extra kabeltjes: een “on the go” usb-kabel waarop je een extern geheugen kunt aansluiten en een mini-HDMI kabel om een tv of projector aan te sluiten. Straks meer over die twee extra kabeltjes.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen
Volgend artikelAndroid 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Tja, geen unified inbox, slechts één Exchange account, … persoonlijk vind ik de mail veel erger dan de agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.