Asus Eee Pad Transformer, Slide en MeMO Android 3.0 tablets

Android 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden

0
Asus Eee Pad Slider

Asus Eee Pad Slider (© ; licentie: )

Asus kondigt drie tablets aan met de nieuwste versie van Android die geoptimaliseerd is voor tablets. De Eee Pad Transformer is een 10,1-inch tablet met een optioneel docking station waarin ook een toetsenbord verwerkt is. De 10,1-inch Eee Pad Slider heeft een uitschuifbaar toetsenbord. De Eee Pad MeMO ten slotte is met zijn 7,1-inch scherm compacter voor gebruikers die hun tablet overal gemakkelijk willen meenemen.

Maar liefst drie tablets met Android 3.0 ‘Honeycomb’ kondigt Asus aan. Twee daarvan hebben een optioneel of uitschuifbaar toetsenbord en de derde is iets compacter en zit qua formaat tussen een tablet en een smartphone in, want je kunt er ook mee telefoneren.

Eee Pad Transformer
Deze 10,1-inch tablet heeft een IPS aanraakscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een Nvidia Tegra 2 processor. Verbindingen worden gelegd met WiFi. Het optionele docking station heeft een qwerty-toetsenbord waarop je het tablet vastklikt. Dan heb je eigenlijk een volwaardige netbook. Het docking station is ook een extra batterij, die de standaard gebruiksduur van 8 uur verdubbelt. Bovendien laadt het docking station de batterij van de tablet ook nog eens op tijdens het gebruik. De Transformer zal leverbaar zijn in vier uitvoeringen: met 16 of 32 GB SSD-opslag en naar keuze met of zonder docking station. Prijzen beginnen vanaf € 399. Later zullen ook versies worden uitgebracht met 3G. Alle huidige modellen zijn voorzien van 1 GB RAM, GPS, microSD-kaartlezer en twee camera’s (1,2 en 5 megapixels). Een mini HDMI-poort ondersteunt HD 720p videoweergave op externe schermen en tv’s.

Asus Eee Pad Transformer

Asus Eee Pad Transformer (© ; licentie: )

Eee Pad Slider
Qua hardware is de Slider vergelijkbaar met de Transformer, maar zoals de naam het al aangeeft heeft deze Android-tablet een qwerty-toetsenbord dat onder het scherm uitschuift. Toch is hij vrij compact: 273 x 180 x 18mm. De ASUS Eee Pad Slider wordt in juli verwacht. De specificaties kunnen nog wijzigen.

Asus Eee Pad MeMO

Asus Eee Pad MeMO (© ; licentie: )

Eee Pad MeMO
Dit is een compactere Android-tablet met een 7,1-inch capacitief aanraakscherm en een resolutie van 1024 x 600 pixels. Je kunt hem ook gebruiken als gsm, maar je hoeft hem niet aan het oor te houden.
Asus levert namelijk de MeMic mee, een op een kleine mobiele telefoon lijkende ontvanger die via Bluetooth verbonden is met de tablet. Zo kan de tablet gewoon in de tas blijven. De MeMO heeft 1 GB geheugen en een opslagcapaciteit van 64 GB. Deze tablet-smartphone hybride is vanaf augustus leverbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 599,-.

Foto van Asus
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Asus Eee Pad Specs (2011) (Excel-blad met alle specificaties).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.