Toshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen

0
25

Toshiba kondigt een serie harde schijven aan die automatisch data onbruikbaar maken als ze worden aangesloten op een onbekende host.

In onze digitale wereld zijn gegevens het meest waardevolle bezit. 77 miljoen PlayStation-spelers zullen dat beamen nadat enkele weken geleden hun persoonlijke gegevens in handen van hackers vielen. Het moet voor bedrijven dan ook de hoogste prioriteit zijn om opgeslagen data te beschermen tegen diefstal of bij verlies. Toshiba ontwikkelde daarom harde schijven met een krachtige set opties voor gegevensbeveiliging.
De Toshiba MKxx61GSYG-modellen zijn SED (Self-Encrypting Drive) harde schijven. Ze zijn gebaseerd op de Trusted Computing Group ‘Opal’-specificatie die beveiligingsstandaarden definieert om gegevens te beschermen op notebooks en andere client systemen. De nieuwe harde schijven van Toshiba maken gebruik van geavanceerde toegangsbeveiliging en ingebouwde encryptie. Ook zijn ze uitgerust met de nieuwste technologie voor het wissen van gegevens.
Toshiba ontwikkelde de schijven voor gebruik in IT-afdelingen waar de privacywetgeving en gegevensbeveiliging erg belangrijk zijn, zoals overheids-, financiële en medische instellingen. Bij het opstarten van de host en de SED wordt een verificatieproces uitgevoerd. De schijf kan worden geconfigureerd om de toegang te weigeren of om gevoelige gebruikersgegevens te wissen inden de verificatie mislukt.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBestanden veilig opslaan en synchroniseren via het internet
Volgend artikelSmartphone voor privé en werk heeft gebrekkige agenda
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.