Smartphone voor privé en werk heeft gebrekkige agenda

1
39

Uitrusting
De volledige specificaties vind je op de website van Nokia. Opvallend zijn onder andere de aanwezigheid van HDMI, Bluetooth 3.0, een FM-radio, 16 GB intern geheugen, A-GPS, WiFi, accelerometer, kompas en HSDPA Categorie 9 met een maximale snelheid tot 10,2 Mbps. Met USB On the Go (OTG) kun je een externe USB-schijf of geheugenstick op de E7 aansluiten. Dit is vooral bedoeld voor gebruikers die de E7 als draagbare videospeler willen gebruiken, of die er onderweg presentaties mee willen geven zonder een laptop of netbook mee te sleuren. Met de twee meegeleverde kabels en de E7 heb je een hele compacte presentatiemachine in je zak. De nodige software hiervoor staat standaard op het toestel. De maximale afspeelresolutie voor video’s is overigens 720p. De ingebouwde 8-megapixel camera met dubbele led-flash kan trouwens ook video’s opnemen in 720p resolujtie. Verder zit er in de E7 een speciale OpenGL 2.0 grafische coprocessor die de weergave van 3D-graphics versnelt. Dat is vooral van belang als je mobiele games op het toestel wil spelen. Die games kunnen speciaal voor de E7 zijn geschreven, maar deze smartphone ondersteunt ook Java-games.

Nokia E7: bovenkant

Nokia E7: bovenkant (© ; licentie: )

Navigeren
Net zoals de N97 mini en tal van andere Nokia smartphones kun je de E7 ook als navigatiesysteem gebruiken. Ovi Maps zijn gratis beschikbaar, waarbij je de kaarten ook kunt downloaden op het ruime interne geheugen. Zo heb je onderweg geen nutteloze datakosten, die vooral in het buitenland hoog kunnen oplopen. Ovi Maps werd nog op allerlei gebieden verbeterd ten opzichte van onze test van een jaar geleden. We herhalen niet alle snufjes die we toen allemaal uitgebreid hebben beschreven, maar blijven wel bij onze conclusie van toen: Ovi Maps werkt even goed en in sommige opzichten (de interactieve gidsen) zelfs beter dan een aparte navigatiecomputer van bijvoorbeeld Mio of TomTom. Het is ook krachtiger en gebruiksvriendelijker dan het navigatiegedeelte van Google Maps dat eveneens gratis beschikbaar is voor Android.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen
Volgend artikelAndroid 3.0 tablets van Asus met optionele toetsenborden
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Tja, geen unified inbox, slechts één Exchange account, … persoonlijk vind ik de mail veel erger dan de agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.