Gratis navigeren met Nokia-smartphones

9
152
Nokia N97 mini met Ovi Maps

Nokia N97 mini met Ovi Maps (© ; licentie: )

Nokia smartphones zoals de N97 (mini), E72 of de 5800 Xpressmusic kunnen qua interface en gebruiksvriendelijkheid moeilijk opboksen tegen het iPhone-geweld van Apple. Nokia probeert zijn slinkende marktaandeel bij de high-end smartphones te stoppen door gebruikers gratis navigatie te geven. Navigeren op een mobieltje: werkt dat? Moeten de TomTom’s en Mio’s van deze wereld schrik hebben? Een test!

Nokia’s navigatie-oplossing Ovi Maps bestaat al langer, maar nieuw is dat ze nu volledig gratis is op elf Nokia smartphones, waaronder de X6, N97 mini, N97, E71, E72, E66, E55, E52, 6730 classic, 6710 Navigator, 5800 Xpressmusic, 5800 Navigation Edition en 5230. Als je dus een Nokia smartphone koopt, krijg je er een complete navigatiecomputer voor nop bij. Maar mag je dit gegeven paard ook vol in de mond kijken? Werkt Ovi Maps even goed, beter of misschien slechter dan een navigatiecomputer van bijvoorbeeld TomTom of Mio? We hebben het getest op een Nokia N97 mini.

In de verpakking
We ontvangen twee dozen, eentje met de N97 mini smartphone en eentje met de Nokia Car Solution for Nokia N97 mini. In die laatste doos zitten een autohouder (CR-117) en een mobiele lader (DC-6). Het navigeren werkt natuurlijk ook zonder die carkit, maar in een auto is het toch handiger dat je de smartphone kunt vasthechten op de autoruit.
De carkit voor de N97 mini is erg compact, maar toch heel stevig. De zuignap schroef je letterlijk vast op je ruit en komt dan gegarandeerd niet meer los. Ook het mobieltje zit stevig vast in de houder en kun je niet verwijderen zonder dat je een lipje op de achterkant opzijschuift.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBack-ups maken zonder gedoe
Volgend artikelD-Link breidt het Powerline (HomePlug) AV-portfolio uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

9 REACTIES

  1. gewoon ovi suite op je pc zetten en dan kan je alles van op je gsm op je pc zetten en/of omgekeerd
    heb zelf een n97 mini gehad en hopelijk vind ik vlug een terug
    ik heb nu een 6710 navigator werkt op de zelfde manier,
    maar persoonlijk werk ik liever met een n97 daarom zoek ik nog één wil ik maar zeggen dat ik weet over wat ik spreek

  2. nou wat een toestel grrr ook al een gehele tijd met sd kaart bezig krijg het ding er echt niet uit! en dat eerst drukken lijkt ook niet echt te werken? nog andere tips of tegen de muur aan gooien?

  3. Heeft iemand een antwoord op deze vage vraag; hoe verwijder je een sd kaartje uit het stoetel? Ik krijg hem er namelijk niet uit…. Ik probeer te schuiven en met een tangetje hem eruit te trekken maar lukt beide niet…

    thnks!

  4. ik wik een kaart installeren op mijn gsm, maar mijn kaart kan niet wordn geinstalleerd omdat mijn gsm geheugen niet voldoende plaats heeft. Is er een manier om deze onmiddelijk via mijn pc, op mijn micro sd te plaatsen? Cache/cities folder ask me niet vergis. Als ik mijn gsm applicaties enal wegdoe, kom ik ng steeds aan plaatstekort op mijn gsm geheugn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.