Home Hardware

Mobiele telefoon voor senioren van op afstand te bedienen

0
emporia introduceert met de emporiaCONNECT een mobiele telefoon voor oudere gebruikers met een eenvoudige interface, een noodknopsysteem en een speciale app voor smartphonegebruikers.

De emporiaCONNECT is een schelpmodel gsm die ontwikkeld werd om senioren meer te verbinden met familie en vrienden. De mobiele telefoon is uitgerust met een 2,8-inch (7,11 cm) kleurenscherm. Met de speciale noodknop kunnen gebruikers in noodsituaties vijf nummers tegelijkertijd bellen met een druk op de urgentieknop.

emporiaCONNECT

emporiaCONNECT (© ; licentie: )

De emporiaCONNECT is emporia’s eerste telefoon met 3G-connectiviteit, maar mobiel internet is niet mogelijk. De combinatie van 3G en GPS maakt locatiebepaling met de telefoon mogelijk. emporia ontwikkelde ook de gratis emporiaME app. Daarmee kan je met elke smartphone van op afstand senioren met een emporiaCONNECT telefoon helpen. Via emporiaME kan je het toestel (en de persoon die hem op zak heeft) lokaliseren via Google Maps.

Met de emporiaME app kan een smartphonegebruiker tevens van op afstand contactpersonen in de contactlijst toevoegen of aanpassen, de urgentieknop die zich op de achterkant van het toestel bevindt (de)activeren, de telefoon van op afstand laten rinkelen of de gebruiker van de emporiaCONNECT eraan herinneren de dagelijkse medicatie niet te vergeten.

Dankzij emporiaME kan een smartphonegebruiker in realtime een fotoalbum delen met een senior met een emporaCONNECT. Beide toestellen gaan in handenvrije modus en alle foto’s worden op hetzelfde moment getoond. De emporiaCONNECT heeft zelf een 2 megapixel camera. Het toestel meet 108 x 53 x 20 mm en weegt 110 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De empora emporiaCONNECT is vanaf begin december verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 149.

Website: emporia

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.