Draadloos netwerken via elk stopcontact in woning

2
94
devolo dLAN 200 AV Wireless N Starter Kit

devolo dLAN 200 AV Wireless N Starter Kit (© ; licentie: )

devolo is een gekende producent van Powerline-producten. We bespraken onlangs nog de devolo Vianact AIR TV waarmee draadloos beeld en geluid kan worden overgedragen. Ditmaal testen we de dLAN 200 AV Wireless N Powerline Starter Kit. Met deze kit zet je eenvoudig een draadloos netwerk op.

De dLAN 200 AV Wireless N Powerline Starter Kit van devolo is een ‘update’ van een product dat we in het verleden reeds hebben getest. We beginnen vol interesse aan deze test en bekijken daarbij welke evolutie het product heeft doorgemaakt. De reeds besproken dLAN 200 AV Wireless G Starter Kit maakte immers gebruik van de intussen ‘gedateerde’ G standaard voor draadloze netwerken. De nieuwe 802.11n standaard laat theoretische snelheden toe tot 300 Mbps. Dat is uiteraard een stuk sneller dan de 802.11g standaard die een theoretische snelheid van 54 Mbps liet optekenen.

In de doos
In de doos van de devolo dLAN 200 AV Wireless N treffen we twee basisonderdelen aan. Het eerste basisonderdeel is de dLAN 200 AVmini. Deze adapter zullen we straks verbinden met onze router. Let echter wel op dat je een vrij stopcontact in de buurt hebt. Dat ben je meteen kwijt, want de dLAN 200 AVmini beschikt niet over een ingebouwd stopcontact. Dat is spijtig, maar bijgevolg kon Devolo de adapter wel kleiner maken. Het tweede basisonderdeel is de dLAN 200 AV Wireless N (het wlan-access-point dat je ook kan gebruiken als switch voor bedrade clients). Verder vinden we in de doos nog een netwerkkabel, een snelle installatiegids en een cd-rom. Dat is alles. Een netwerkkabel om een bedrade pc aan te sluiten moet je dus zelf voorzien.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelAngry birds vliegen fysieke wereld binnen
Volgend artikelCompacte A3 fotoprinter voor middelgrote afdruktaken

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Mijn vraag was als ik die cockpit software ook op mijn iPad kan zetten heb het set al gekocht voor mijn laptop dus dacht misschien kan het ook wel op mijn iPad?

    Gr. Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.