Draadloos netwerken via elk stopcontact in woning

2
94

Snelheid
We testen eerst de draadloze verbinding. Voordat we dit doen hebben we ons ervan vergewist dat de dLAN-verbinding tussen beide adapters in orde is. Dit kan je eenvoudig controleren via de statuslampjes op de adapters. Vervolgens openen we een radiostream van een populaire Belgische zender. De verbinding bleek prima in orde. Helaas is het moeilijk om de draadloze verbindingskwaliteit te beoordelen, omdat dit afhankelijk is van diverse factoren zoals omgeving, gebruikte bouwmaterialen in de woning, etcetera. Wij hadden alvast een goed bereik doorheen heel de woonst. Bovendien kan je het bereik uitbreiden door meerdere draadloze adapters toe te voegen aan je dLAN-netwerk.

devolo webinterface

devolo webinterface (© ; licentie: )


De draadloze verbindingssnelheid hebben we niet kunnen meten, omdat devolo geen snelheidstooltje meeleverde voor gebruik op een Mac. We hebben echter duchtig het internet gebruikt tijdens het afspelen van streaming audio en hebben geen last gehad van haperingen. De adapter beschikt over twee geïntegreerde antennes. We verbinden nu ook onze vaste test-pc met de geïntegreerde switch van de dLAN 200 AV Wireless N. De webinterface geeft een verbindingssnelheid aan van 100 Mbps.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelAngry birds vliegen fysieke wereld binnen
Volgend artikelCompacte A3 fotoprinter voor middelgrote afdruktaken

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Mijn vraag was als ik die cockpit software ook op mijn iPad kan zetten heb het set al gekocht voor mijn laptop dus dacht misschien kan het ook wel op mijn iPad?

    Gr. Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.