Draadloos netwerken via elk stopcontact in woning

2
94

Testopstelling
We maken een testopstelling waarbij we de dLAN 200 AVmini verbinden met onze switch die op zijn beurt verbonden is met onze router. De dLAN 200 AV Wireless N pluggen we in een vrij stopcontact in onze werkkamer. We zullen één bedrade client aansluiten op de geïntegreerde switch, een Fujitsu pc die draait op Windows 7 Professional 32 bit. Vervolgens verbinden we één Apple MacBook Pro draadloos met de dLAN 200 AV Wireless N. De MacBook Pro draait Mac OS X 10.6.4.

devolo dLAN configuratie

devolo dLAN configuratie (© ; licentie: )


Beveiliging
We noteren voor we de adapters installeren de ‘Sec ID’ van de dLAN 200 AV Wireless N. Deze code zullen we straks nodig hebben. devolo gebruikt de ‘Security ID’ immers als standaard wpa2-key voor de draadloze verbinding. Vervolgens verbinden we de dLAN 200 AVmini met onze switch via de meegeleverde netwerkkabel en pluggen deze in een vrij stopcontact. Daarna pluggen we de dLAN 200 AV Wireless N adapter in een vrij stopcontact. Nu moeten we de verbinding tussen de dLAN adapters nog beveiligen. Je kan met eenzelfde wachtwoord voor een aantal adapters het dLAN netwerk afbakenen en zo tevens beveiligen tegen het onderscheppen van de overgedragen gegevens. We kunnen de codering instellen via de knopjes op de adapters of via de dLAN Cockpit software. Om de codering in te stellen via de knopjes, druk je binnen 2 minuten ongeveer één seconde op elke coderingsknop. Het dLAN 200 AV-netwerk wordt op deze manier voorzien van een willekeurig gekozen wachtwoord.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelAngry birds vliegen fysieke wereld binnen
Volgend artikelCompacte A3 fotoprinter voor middelgrote afdruktaken

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Mijn vraag was als ik die cockpit software ook op mijn iPad kan zetten heb het set al gekocht voor mijn laptop dus dacht misschien kan het ook wel op mijn iPad?

    Gr. Edwin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.