Beeld en geluid draadloos doorsturen via usb

0
158
devolo Vianect AIR TV

devolo Vianect AIR TV (© ; licentie: )

Devolo, gespecialiseerd in Powerline-producten (dLAN), komt met een nieuw product op de markt: Vianect AIR TV. Dit is een draadloze audio/video-zender die werkt via Wireless usb-technologie. We hebben de Vianect AIR TV getest.

Wireless usb is niet nieuw. Toch zijn er relatief weinig producten die van deze technologie gebruikmaken. Wireless usb is immers een erg complexe techniek. Via draadloze usb zou je op  drie meter afstand een theoretische doorvoersnelheid van maximaal 480 Mbps halen. Bij tien meter valt dit terug tot 110 Mbps. Is de Devolo Vianect AIR TV dan capabel genoeg om draadloos beeld en geluid door te sluizen naar je TV? Op deze en nog vele andere vragen, geven we een antwoord in deze review.

In de doos
Wanneer we de doos van de Vianect AIR TV openen, zien we meteen de ontvanger module (‘A/V Base’). In deze module wordt de meegeleverde usb stick geplaatst. Deze usb-stick is te herkennen via het opschrift ‘Device adapter’. Verder zien we ook de ‘pc-adapter’. Deze zender heeft een draaibare usb-connector, zodat je hem ook kan gebruiken op bijvoorbeeld laptops en pc’s waarbij de usb-poorten moeilijk bereikbaar zijn. Verder vinden we in de doos nog een stroomadapter, een cd-rom en een snelstartgids. Voor de audio- en videobekabeling zal je dus zelf moeten zorgen, want die wordt niet standaard meegeleverd.

1
2
3
4
Vorig artikelCreatief met Google Docs
Volgend artikel3D chat is er binnen vijf jaar, voorspelt IBM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.