Navigatie voor de veeleisende automobilist

2
74

TomTom Live
De TomTom Live Services hebben we reeds uitgebreid besproken in onze review van de TomTom Go 950 Live. We gaan er hier daarom ook niet diep op ingaan. Om het geheugen op te frissen overlopen we kort de mogelijkheden. HD Traffic is de belangrijkste service. Deze service informeert je over de verkeerssituatie in real time. Je bent dus steeds op tijd op de hoogte van files, wegenwerken, etcetera. De Brandstofprijzen Service is helaas niet meer aanwezig. Jammer, want die service kan erg nuttig zijn voor je portemonnee.

TomTom GO 1000 Live houder

TomTom GO 1000 Live houder (© ; licentie: )

De Weer Service is gelukkig nog wel van de partij. Snel het weer opvragen op je huidige locatie of van een andere locatie? Geen probleem! Het weerbericht wordt zelfs voorgelezen. Dit is zelfs erg gedetailleerd, want je kan bijvoorbeeld ook de windsnelheid en UV-index aflezen. TomTom Flitsers is je trouwe gezel als je een zware voet hebt. Deze service waarschuwt voor vaste en mobiele flitsers en trajectcontroles. Dankzij Local Search kan je via Google winkels en bedrijven in de omgeving opzoeken. Snel gegevens opzoeken via internet is dus erg eenvoudig dankzij de Live Services. Een volledig jaar kan je genieten van deze services. Als je ze na deze periode wil blijven gebruiken, moet je een verlenging aanschaffen. Een pre-paid kaart Live Services + buitenland voor 12 maanden kost 49,95 euro, inclusief BTW. De services werken via een ingebouwde sim-kaart.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelToetsenbord gebruikt zonne-energie
Volgend artikelAndroid entertainmenttablets van Creative

2 REACTIES

  1. Ik hoorde vertellen dat de functie “wandelroute” niet meer bestaat op de nieuwe tomtoms. Klopt dit ? Het is toch wel handig als je ergens op een onbekende plaats uit stapt en dan via de wandelroutes kan selecteren om een zo kort mogelijke afstand te lopen naar je eindbestemming, zonder het blokje om te hoeven lopen als dat een éénrichtingsstraat zou zijn.

    • We stelden de vraag aan TomTom en dit is hun antwoord: “Bij toestellen met een vereenvoudigd menu, zoals de START en de START 2 kan je niet meer kiezen tussen het type van route. Bij de XL IQR 2 kan dit ook niet meer, maar als je daar een gratis software-update doet via TomTom Home, heb je deze keuze wel weer. Op alle andere nieuwe modellen kan je wel nog wandel- en fietsroute kiezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.