Navigatie voor de veeleisende automobilist

2
74
TomTom Go 1000 Live

TomTom Go 1000 Live (© ; licentie: )

Naarmate de drukte in het verkeer toeneemt, hebben we nood aan meer geavanceerde navigatietoestellen die meer doen dan alleen de weg wijzen. De Live Services hebben we reeds eerder besproken. Je vraagt je wellicht af hoe een navigatietoestel dan nog verbeterd kan worden. Onder meer een nieuwe houder en een beter aanraakscherm moeten het comfort van de gebruiker nog verbeteren. Tijd voor een test!

TomTom introduceert een nieuwe Go Live reeks bestaande uit twee nieuwe toestellen: de Go Live 1000 en de Go Live 1005 die over een groter scherm beschikt. Een jaar lang gratis HD Traffic verkeersinformatie is inbegrepen. De gebruiker moet zich dus het eerste jaar geen zorgen maken over het verlengen van de Live Services.

In de doos
De doos biedt niet alleen plaats voor de TomTom Go Live 1000. We treffen ook nog een aantal accessoires aan. Als eerste zien we de nieuwe magnetische houder die erg sober, doch stevig oogt. De autolader heeft ook een update gekregen en is daarmee weer future-proof! De lader voor in de sigarettenaansluiting is een usb-lader in plaats van de traditionele lader met vaste stekker. De usb-kabel met dock aansluiting treffen we ook in de doos aan. De kabel klikt magnetisch vast tegen de TomTom Go Live 1000. Dit systeem zagen we eerder al bij Apple die het onder andere gebruikt voor de laders van hun MacBooks. Het leuke aan de autolader is de usb-aansluiting. Aangezien veel toestellen via usb opgeladen worden, kan je dus deze lader voor al die toestellen gebruiken. Alle usb-laadbare apparaten vragen immers 5V DC voeding. De adapter levert 5V, 1,2A. Tot slot levert TomTom ook nog een installatieposter bij de Go Live 1000.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelToetsenbord gebruikt zonne-energie
Volgend artikelAndroid entertainmenttablets van Creative

2 REACTIES

  1. Ik hoorde vertellen dat de functie “wandelroute” niet meer bestaat op de nieuwe tomtoms. Klopt dit ? Het is toch wel handig als je ergens op een onbekende plaats uit stapt en dan via de wandelroutes kan selecteren om een zo kort mogelijke afstand te lopen naar je eindbestemming, zonder het blokje om te hoeven lopen als dat een éénrichtingsstraat zou zijn.

    • We stelden de vraag aan TomTom en dit is hun antwoord: “Bij toestellen met een vereenvoudigd menu, zoals de START en de START 2 kan je niet meer kiezen tussen het type van route. Bij de XL IQR 2 kan dit ook niet meer, maar als je daar een gratis software-update doet via TomTom Home, heb je deze keuze wel weer. Op alle andere nieuwe modellen kan je wel nog wandel- en fietsroute kiezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.