Navigatie voor de veeleisende automobilist

2
74
De nieuwe TomTom Go Live 1000 straalt klasse en eenvoud uit

De nieuwe TomTom Go Live 1000 straalt klasse en eenvoud uit (© ; licentie: )

Design
TomTom besteedt altijd veel aandacht aan het design van haar producten en dat merk je. De nieuwe Go Live 1000 straalt klasse en eenvoud uit. De voorzijde biedt plaats aan 4,3” grote Fluid touchscreen en de microfoon. Rond het scherm is een glanzende, zwarte rand aangebracht. De zijkanten zijn voorzien van een matte, zwarte kleur en die combinatie bevalt ons wel. De achterzijde is gedeeltelijk uitgevoerd in geborsteld aluminium en biedt plaats aan de speaker. Links bovenaan is de aan/uit knop zeer mooi weggewerkt. Het is slechts een streepje. Onderaan zien we de dock-aansluiting. Een mooi geheel dus. Helaas ontbreekt een SD-kaart sleuf.

Ingebruikname
We nemen het toestel in gebruik en geven een aantal voorkeuren in zoals de taal en of je links- of rechtshandig bent. We moeten ook akkoord gaan met de juridische kennisgeving. Hierin staat onder meer dat je zelf verantwoordelijk bent om veilig te rijden en het toestel niet bediend mag worden tijdens het rijden. Vervolgens stellen we het toestel in voor de eerste test. Tijdens de eerste test valt vooral het duidelijke en heldere scherm op. De beeldkwaliteit is echt zeer goed. Als vanouds krijg je bij TomTom ook voldoende informatie op je scherm. Bij het ingeven van een nieuwe route krijg je meteen een samenvatting met allerlei nuttige informatie, zoals het aantal incidenten, flitsers en het weer op je bestemming. Het toestel beschikt over stembesturing en je kan het gebruiken als carkit. De Go Live 1000 heeft Europese kaarten aan boord en biedt een dekking in 45 landen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelToetsenbord gebruikt zonne-energie
Volgend artikelAndroid entertainmenttablets van Creative

2 REACTIES

  1. Ik hoorde vertellen dat de functie “wandelroute” niet meer bestaat op de nieuwe tomtoms. Klopt dit ? Het is toch wel handig als je ergens op een onbekende plaats uit stapt en dan via de wandelroutes kan selecteren om een zo kort mogelijke afstand te lopen naar je eindbestemming, zonder het blokje om te hoeven lopen als dat een éénrichtingsstraat zou zijn.

    • We stelden de vraag aan TomTom en dit is hun antwoord: “Bij toestellen met een vereenvoudigd menu, zoals de START en de START 2 kan je niet meer kiezen tussen het type van route. Bij de XL IQR 2 kan dit ook niet meer, maar als je daar een gratis software-update doet via TomTom Home, heb je deze keuze wel weer. Op alle andere nieuwe modellen kan je wel nog wandel- en fietsroute kiezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.