De stoerste onder de mobieltjes

0
68

De MIL-810G certificatie zijn normen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie waaraan robuuste toestellen moeten voldoen. De Sonim XP3 is getest volgens de MIL-STD 810G-normen voor vijf criteria: temperaturen, schokken en trillingen, stof, vocht en hoogte. En Sonim heeft zelf nog testen toegevoegd om de Quest Pro de meest robuuste mobiele telefoon te maken. Zo is hij bijvoorbeeld ook bestand tegen chemische producten, zoals olie. Omdat hij waterdicht is, kun je de Quest Pro onder de kraan afspoelen.

Sonim XP3.20 Quest Pro getest op chemicaliën

Sonim XP3.20 Quest Pro getest op chemicaliën (© ; licentie: )

Gorilla
De Sonim gsm overleeft een val op beton van twee meter hoogte en verdraagt temperaturen van -20° C tot +55° C. Het scherm is van kras- en schokbestendig Gorilla Glass, dat ook wordt gebruikt in recente smartphones van onder meer LG en Samsung. Het heeft een resolutie van 176 x 220 pixels en 64.000 kleuren. Dat is naar de normen van de huidige mobiele telefoons erg basic en voor een gsm die bedoeld is voor buitengebruik maar net voldoende voor een vlotte leesbaarheid bij veel zonlicht. Maar omdat het zo klein is, is het ook minder kwetsbaar.

Praktijk
Tijdens onze testperiode hebben we de XP3.20 Quest Pro herhaaldelijk laten vallen zonder dat dat ook maar enige schade aan het toestel veroorzaakte. Uiteraard is een testperiode van circa twee weken te beperkt en we hebben de gsm ook niet gebruikt in echt zware omstandigheden – nee, we zijn geen twee weken op een bouwwerf of boorplatform gaan werken en hebben ook de Mont Blanc niet beklommen – om uit te testen hoe een dergelijk toestel er dan na een tijdje uitziet. Maar Sonim zal wellicht niet zonder reden “onvoorwaardelijk 3 jaar garantie” bieden op het toestel. Is het stuk, wordt het zonder vragen vervangen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSupersnel netwerken via het stopcontact
Volgend artikelHigh-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.