De stoerste onder de mobieltjes

0
68
Sonim XP3.20 Quest Pro

Sonim XP3.20 Quest Pro (© ; licentie: )

Net als bij laptops zijn er gsm-fabrikanten die toestellen bouwen die zogenaamd ‘rugged’ zijn. Het betekent dat ze niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook stofvrij en waterdicht zijn. Het doelpubliek mag duidelijk zijn: mensen die werk of activiteiten verrichten waar een gsm niet altijd even liefdevol wordt behandeld. Wij bekeken een eXtreme Performance model van de Amerikaanse fabrikant Sonim.

Gsm’s en smartphones zijn vaak statussymbolen. Ze hebben meestal een design waarmee je toch wat omzichtig moet omspringen als je geen krassen wil op de behuizing of op het tegenwoordig meestal grote touchscreen. Ook overleven ze een val op een harde ondergrond meestal niet zonder kleerscheuren. Voor sommige beroepen, zoals bouwvakkers, of voor buitensportfanaten, zoals bergbeklimmers, zijn dergelijke smartphones dan ook minder geschikt. Sonim wil deze doelgroep bedienen met aangepaste gsm’s. Het fabriceert toestellen die in de hardste omstandigheden moeten kunnen overleven. Om dat te onderstrepen voeren ze de slogan “Built for life” en krijgen de toestellen een garantie mee van maar liefst drie jaar.

Verpakking
Sonim bezorgde ons de XP3.20 Quest Pro die wordt geleverd in een opvallende verpakking. Het is een kleine plastic container die naast het toestel een stroomlader, een kloeke batterij, een usb-kabeltje, een set stereo-oortjes, een heupclip om de gsm aan een riem te bevestigen, een Quick Start Guide en een mini-cd met de handleiding bevat, zaken die je bij andere gsm’s en smartphones meestal ook aantreft.

1
2
3
4
5
Vorig artikelSupersnel netwerken via het stopcontact
Volgend artikelHigh-end compactcamera in de Coolpix-serie van Nikon
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.